Verschillende soorten fundering

Stroken fundering - Fundering op staal 3

Welke fundering is het beste? Soorten funderingen uitgelegd

Een fundering is de draagconstructie waarop een gebouw geplaatst wordt. Een goede fundering is dus zeer belangrijk bij ieder bouwproject. Of u nu een schuur, woning, garage of bedrijfspand gaat bouwen. Bij HB Betonwerken zijn we gespecialiseerd in het leggen van stevige funderingen van hoge kwaliteit. In dit blog vertellen we u graag meer over een aantal verschillende soorten funderingen.

Waaraan moet een goede fundering voldoen?

Voor u begint met het bouwen van een pand moet u een stevige fundering laten leggen. Welke vorm van fundering u ook kiest, een goede fundering moet in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Hij moet sterk genoeg zijn om het gebouw te kunnen dragen
  • De fundering moet stabiel en stevig zijn, het mag niet verzakken, buigen of breken
  • Hij moet bestand zijn tegen invloeden van buiten, zoals weersinvloeden

Laat u de fundering leggen door HB Betonwerken? Dan voldoet deze gegarandeerd aan bovenstaande eisen.

Fundering op staal of strokenfundering

Een fundering op staal of strokenfundering is een veel gebruikte methode. Met gewapend beton wordt een brede strook gemaakt onder alle dragende muren van het gebouw. Hoe groter de muur wordt, hoe breder de strook van de fundering moet zijn.

Fundering op palen

Een fundering op palen wordt vaak gebruikt wanneer de directe ondergrond niet genoeg draagkracht heeft. Hierbij worden stevige palen diep de grond in geschroefd, geheid of geboord.

Fundering op poeren

Poerenfundering wordt ook wel pijlerfundering genoemd. Deze fundering rust op vrij grote blokken van gewapend beton. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer er veel puntlasten zijn. Onder de muren van het gebouw komen dan balken van gewapend beton. Zij geven de belasting van de muren door naar de poeren.

Fundering laten plaatsen door HB Betonwerken

Bij HB Betonwerken hebben we veel ervaring met het plaatsen van verschillende soorten funderingen. Dus wilt u een strokenfundering, paalfundering, poerenfundering of andere fundering laten aanleggen voor de bouw van uw woning, garage of bedrijfspand? Dan bent u bij HB Betonwerken aan het juiste adres! Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken. Of vraag vrijblijvend een offerte aan via het formulier op onze website. Ook voor vragen of meer informatie over het plaatsen van een fundering zijn wij te bereiken via 06-42379427. U kunt ook een mail sturen naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen