Fundering en beton zwembad

 • Offerte binnen 1 dag
 • 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk contact
 • Snel schakelen
 • Hoge kwaliteit

Betonvloer zwembad – Beton storten zwembad

Als u een zwembad in uw tuin wilt aanleggen is dat de ideale oplossing om tijdens warme zomerdagen de nodige verkoeling bij uw woning te kunnen vinden. En voor elk bouwwerk van enig formaat is altijd een stevige fundering nodig. Zo is het ook raadzaam om een fundering voor uw zwembad te plaatsen. Een goede fundering is essentieel om te komen tot een stabiel en goed functionerend bouwwerk, zoals uw zwembad gaat worden. Hiervoor kan een fundering worden gemaakt, zodra uw wensen en eisen voor uw zwembad in de tuin op papier heeft staan. As die concreet zijn, kunt u natuurlijk contact opnemen met de betonspecialisten van HB Betonwerken voor beton storten voor de fundering van uw zwembad. Uiteraard kunt u hiervoor ook direct een geheel vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Wij helpen u graag.

Beton populair voor zwembad

De laatste jaren zien wij een snel ontwikkelende trend: zwembaden van beton. Wellicht dacht u vroeger bij een zwembad voor in de tuin meer aan een kunststof product. Maar heeft u wel eens gedacht aan een zwembad met een vloer van beton? De betonvloer voor een zwembad is een populaire toepassing om een zwembad of een zwemvijver te maken. Is dat ook wat u voor ogen hebt? HB Betonwerken verzorgt bij u het beton storten voor uw zwembad op locatie. Met een betonvloer voor uw zwembad heeft u niet alleen een duurzame vloer, maar heeft het zwembad of de zwemvijver ook een strakke en moderne uitstraling.

Waarvoor een fundering voor een zwembad?

Als u zich afvraagt waarom een fundering voor een zwembad nodig is, is het belangrijk om te weten dat water een behoorlijke massa heeft. Met andere woorden: ook al zou u het op het oog niet zeggen; een zwembad vol met water weegt een enorme hoeveelheid kilo’s. Dat moet u niet onderschatten. Daarom is het noodzakelijk om bij de aanleg van een zwembad te zorgen voor een robuuste ondergrond en een stevige fundering. Als de ondergrond in uw tuin stevig genoeg is, kunnen wij aan de slag met het beton storten voor het zwembad.

Grondwater en een zwembad

Omdat een zwembad altijd een fundering nodig heeft, is het ook noodzakelijk een betonvloer te storten. Voordat we dat kunnen doen, is het wel wijsheid om eerst de grondwaterstand in uw tuin en rond het te plaatsen zwembad te controleren, voordat u de definitieve afmetingen van uw zwembad kunnen worden bepaald. Wij kunnen u daar uitstekend bij helpen. Neem voor dus vrijblijvend advies voor het laten maken van een zwembad of zwembad fundering gerust contact op met HB Betonwerken. In Nederland en België kennen we diverse soorten grond. Van zand naar klei naar bijvoorbeeld löss. Daarin kan op sommige plekken een afwijking in zijn. Bijvoorbeeld bij een bouwproject waarbij men zand heeft gebruikt om er een woonwijk mee op te hogen. Wij kunnen uitstekend inschatten of een ondergrond geschikt is om er een zwembad op te plaatsen. Meestal is klei of geel zand geen enkel probleem en kan er zonder te heien betonvloer op gestort worden. Het is dus belangrijk om pas te beginnen met bouwen als het grondwaterpeil laag is. Als dit niet mogelijk is, kan bronbemaling een goede optie zijn. Bedenk wel dat bronbemaling prijzig is. Het is dus van groot belang om de bouwwerkzaamheden goed te plannen. Daarnaast is het ook mogelijk om het zwembad hoger te leggen. De grond die vrij komt uit het gat kunt u gebruiken als ophoging tegen de muren.

Betonvloer Almere

Dikte betonvloer zwembad

De betonvloer voor het zwembad moet ongeveer tussen de twintig en de dertig centimeter dik zijn. Afhankelijk van de oppervlakte van het bad kunnen wij de benodigde hoeveelheid van het beton berekenen. Een zwembad met een omvang van bijvoorbeeld 8×4 meter met een betonvloer van 0,20 meter dik is ongeveer negen kuub beton nodig. Om een mooi, gelijkmatig gestorte betonvloer te krijgen, is het verstandig dat we het beton met een betonmixer leveren.

Voordelen van beton voor zwembaden

Een betonvloer en betonfundering voor een zwembad heeft een aantal interessante voordelen. We hebben ze hier op een rijtje gezet:

 • Lange levensduur: betonnen zwembaden zijn heel duurzaam. Beton is erg sterk en gaat dan ook veel langer mee dan andere materialen. Een betonvloer in een zwembad is voor het leven
 • Alle vormen mogelijk: vierkant, rechthoek, rond, ovaal, L-vormig, als Grieks of lagune zwembad. Ook kunt u zelf een vorm naar eigen idee samenstellen
 • Geen beperkingen in afmetingen: de afmeting kunt u zelf bepalen

Binnen en buiten beton storten voor zwembad

Beton storten voor een zwembad fundering kunnen we zowel binnen als buiten voor u uitvoeren. Of u kiest voor een binnen- of buitenzwembad hangt vooral af van uw persoonlijke wensen, de beschikbare ruimte, het beschikbare budget en het onderhoud dat u eraan wilt besteden.

Betonvloer Almere
Betonvloer Utrecht

Waarom HB Betonwerken inschakelen voor fundering zwembad?

Als u HB Betonwerken inschakelt voor een fundering zwembad of betonvloer zwembad; als het gaat om professioneel beton storten, kunt u bij ons altijd rekenen op het volgende. Wij:

 • hanteren korte lijnen
 • werken vlot en precies
 • bieden een uitstekende en persoonlijke service
 • leveren topkwaliteit beton
 • hebben zeer lange ervaring als het gaat om betonwerken

Direct contact opnemen met HB Betonwerken

Heeft u een beton fundering voor uw zwembad nodig en/of een betonvloer zwembad? De betonspecialisten van HB Betonwerken helpen u graag met beton storten voor uw zwembad of zwemvijver. Vraag hiervoor een geheel vrijblijvende offerte aan bij HB Betonwerken door het contactformulier in te vullen hier op de site. U kunt uiteraard ook altijd bellen voor meer informatie en advies over en terras van beton in uw tuin. Ons telefoonnummer is 06-42379427. Uiteraard kunt ons ook een e-mail sturen naar het volgende adres info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen