Monolitische betonvloer: perfectie in afwerking

 • Offerte binnen 1 dag
 • 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk contact
 • Snel schakelen
 • Hoge kwaliteit

HB Betonwerken is al jaren dé specialist in monolitische betonvloeren. Onze vloeren staan bekend om hun monolitische afwerking, waardoor ze al jarenlang populair zijn. Of u nu een landelijk, strak of industrieel interieur heeft, een monolitische betonvloer past perfect bij elke stijl.

Wat is een monolitische betonvloer?

Bij HB Betonwerken storten we een monolitische betonvloer met behulp van onze betonpomp. Vervolgens gaan we aan de slag om de vloer monolitisch af te werken, ook wel bekend als vlinderen of polieren. Met behulp van speciale vlindermachines voorzien we de vloer van een perfecte afwerking. Deze machines zijn uitgerust met wieken die krachtig ronddraaien. Door het draaien van de wieken worden de grove delen van de vloer naar beneden getrild, terwijl de fijne deeltjes naar boven komen. Op deze manier ontstaat er een sterk verdichte toplaag en wordt de vloer volledig niet-poreus, wat resulteert in een prachtig monolitisch afgewerkte betonvloer.

Monolitisch afwerken - Monolitische betonvloer

Monolitisch afwerken op kleur

Bij HB Betonwerken gaan we nog een stap verder en bieden we u de mogelijkheid om uw monolitische betonvloer op kleur te laten afwerken. Tijdens het monolitisch afwerken strooien we zeer fijne deeltjes kleurpigment in de toplaag van de betonvloer. Hierdoor wordt de kleur volledig geïntegreerd in de betonvloer en zal deze niet vervagen. Hoewel het ook mogelijk is om uw betonvloer zonder kleur te laten storten, adviseren wij dit niet. De betoncentrale voegt namelijk altijd zand toe aan de betonmix, en de kleur van dit zand kan variëren. Door een kleur toe te voegen, weet u precies wat u kunt verwachten en sluit de kleur perfect aan bij uw interieur.

Voordelen van een monolitisch afgewerkte betonvloer

Een monolitisch afgewerkte betonvloer biedt tal van voordelen:

 • Kras- en slijtvast: Dankzij de sterke toplaag is de vloer bestand tegen krassen en slijtage.
 • Volledig naadloos: Door de monolitische afwerking ontstaat er een naadloos oppervlak zonder voegen.
 • Eenvoudig te onderhouden: Een monolitische betonvloer is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 • Energiezuinig: In combinatie met vloerverwarming zorgt de betonvloer voor een efficiënte warmteoverdracht.
 • Strak design: De vloer heeft een tijdloos en strak design dat elke ruimte verfraait.
 • Geschikt voor elk interieur: Of u nu een modern, klassiek of industrieel interieur heeft, een monolitische betonvloer past perfect bij elke woonstijl.
 • Duurzaamheid in de loop der jaren: De monolitische afwerking zorgt ervoor dat de betonvloer steeds mooier wordt naarmate de jaren verstrijken. Het behoudt zijn kwaliteit en uitstraling op de lange termijn.

Energiezuinig beton voor optimale vloerverwarming

Naast onze standaard monolitische betonvloeren bieden we ook een energiezuinige variant aan. Deze betonmix heeft een speciale samenstelling die resulteert in een lagere hoeveelheid stilstaande lucht. Hierdoor heeft uw vloerverwarming een betere werking. De vloer warmt sneller op en behoudt de warmte langer. Hoewel energiezuinig beton iets duurder is in aanschaf, kunt u op de lange termijn veel besparen op uw stookkosten.

Maak uw woning compleet met een monolitisch afgewerkte betonvloer

Als u op zoek bent naar een perfect afgewerkte monolitische betonvloer, dan bent u bij HB Betonwerken aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in het storten en monolitisch afwerken van betonvloeren, waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Neem vandaag nog contact met ons op en maak uw woning compleet met een prachtige monolitisch afgewerkte betonvloer. Maak telefonisch een afspraak via 06-42379427 of stuur een e-mail naar info@hb-betonwerken.nl. Uiteraard kunt u ook een bericht achterlaten via ons online contactformulier. Wij helpen u graag aan een monolitisch afgewerkte betonvloer!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen