Onderhoud van een gevlinderde betonvloer

Betonvloer vlinderen

Gevlinderde betonvloer: hoe onderhoudt u het?

Het vlinderen van een betonvloer is één van de werkzaamheden die wij bij HB Betonwerken voor u kunnen uitvoeren. Een gevlinderde betonvloer heeft een levendige uitstraling door de samenstelling van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur. Een gevlinderde betonvloer is mooi en gaat erg lang mee. Maar of u nu een betonvloer heeft in uw bedrijf of in de garage, net als andere vloeren heeft een betonvloer enig onderhoud nodig. Het onderhoud van een gevlinderde betonvloer is uiteraard wel afhankelijk van het gebruik. Onbehandeld beton is immers niet voor 100% vuil- en vloeistofafstotend. Als u de vloer wel (vrijwel) volledig vuil- en vloeistofafstotend wilt maken, kunt u ervoor kiezen om uw gevlinderde betonvloer te impregneren. Neem voor meer informatie contact met ons op of lees verder!

Regelmatig onderhoud

Voldoende stofzuigen is van groot belang om krassen en vlekken in de gevlinderde betonvloer te voorkomen. Stofzuigen verwijdert het meeste vuil dat bestaat uit los stof en zand. Ook raden wij een goede entreemat aan. Op deze manier wordt vuil beperkt. Voor een optimaal resultaat kunt u het volgende onderhoud uitvoeren aan uw gevlinderde betonvloer:

  • Eén of twee keer per week van plint naar plint stofzuigen.
  • Gebruik een stofzuiger met een mondstuk voor een parketvloer en vervang de stofzak regelmatig.
  • Gebruik geen met olie geïmpregneerde doeken.
  • Controleer uw woonbeton op vlekken en verwijder ze met een vochtige microvezeldoek.

Een betonvloer dweilen

Een betonnen vloer dweilen is in principe niet nodig, maar is soms wel verstandig. Bijvoorbeeld als er iets is gemorst of als het veel is gebruikt. Het wordt aanbevolen om de betonnen vloer met een zachte bezem te vegen voordat u gaat dweilen. Wij raden paardenhaar bezems aan. Wanneer de gevlinderde betonvloer schoon is, kan deze worden gedweild met een neutraal reinigingsmiddel. Werk altijd met twee emmers. De ene emmer gebruikt u voor schoon water en zeepsop en de andere emmer om de vuile dweil uit te spoelen. Maak acht-vormige bewegingen met uw dweil, zodat het vuil voor de dweil blijft. De meest voorkomende fout bij het dweilen is dat men te grote oppervlakken mee wil nemen. U smeert dan echter alleen het vuile water op het beton en verdeelt zo het vuil. Gebruik liever vaker een schone emmer!

Onderhoudsadvies nodig?

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw gevlinderde betonvloer? Neem dan contact op met HB Betonwerken, voor advies en vragen rondom alles wat met betonvloeren te maken heeft! Vul hier op de site het contactformulier in, bel 06-42379427 of stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen