Gevlinderde betonvloer voor de perfecte afwerking

Betonvloer paardenstal gebezemd

Compacte structuur met kenmerkende wolkachtige uitstraling

Overweegt u een nieuwe vloer in uw woning of kantoorpand te (laten) leggen. Dan is een praktische en onderhoudsarme betonvloer wellicht iets voor u. Een betonvloer geeft een woning of ruimte in een pand een serene, egale en strakke uitstraling. Met een gevlinderde betonvloer creëert u zeker weten een rustige woon en/of werkomgeving.

Betonvloer storten

Een betonvloer laten storten heeft even wat voeten in aarde, maar het resultaat is er dan ook wel naar. Om een betonvloer te storten is een minimale dikte van 7cm beton nodig. Die minimale dikte is vereist, omdat beton een echt natuurproduct is. Als het te dun wordt aangebracht, is er grote kans op scheuren. Beton blijft namelijk werken. Zodra wij een betonvloer opleveren geven wij altijd goede preventieve tips en adviezen om scheuren in de betonvloer te voorkomen.

De werkzaamheden

Voordat de vloer gestort kan worden, moeten we eerst wapeningsnetten aanbrengen. De betonmix verdelen we vervolgens goed over het vloeroppervlak. Daarna mag het beton langzaam drogen. Maar niet helemaal! Als de vloer nog niet helemaal uitgehard is, kunnen we de vloer desgewenst kleuren door er kleurpigmenten in aan te brengen voordat we de vloer gaan vlinderen. Door het vlinderen krijgt het beton een compacte structuur en haar kenmerkende wolkachtige uitstraling.

Beton vlinderen

Beton vlinderen doen we met een vlindermachine. Nadat het beton storten is afgerond, schuren we met de vlindermachine één of meerdere malen de toplaag van het gestorte beton open zodat er een cementlaag ontstaat. Dit gebeurt door middel van een schuurschijf onder de vlindermachine. Daarna wordt de betonvloer echt gevlinderd. Voor het vlinderen gebruiken we spanen die onder de vlindermachine zitten. Die poetsen de toplaag dicht. Tussen iedere vlinderbehandeling laten we het beton verder uitharden. Vooraf moet wel bepaald zijn wat het gewenste eindresultaat van de gevlinderde betonvloer wordt: mat of glanzend, welke bescherming (coating) de vloer krijgt en hoe glad deze moet worden.

Afwerking gevlinderde betonvloer

Nadat de vloer is gevlinderd, is het aan te raden om de vloer te laten impregneren. Waarom? De nog openstaande poriën van de betonvloer worden zo opgevuld. Dit zorgt ervoor dat de vloer geen vocht en/of complete vloeistoffen opneemt. Dit is gegarandeerd de beste manier om een gevlinderde betonvloer af te werken.

Meer weten?

Wil u meer weten over een gevlinderde betonvloer? Neem dan contact op met HB Betonwerken via 06-42379427 of via e-mail: info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen