De voordelen en toepassingen van fundering op staal

Stroken fundering - Fundering op staal 4

Wat u moet weten over de fundering op staal

Een sterke en stabiele fundering is de essentiële basis voor elk bouwproject. Wat dat betreft zijn er verschillende soorten funderingen beschikbaar met elk hun eigen voordelen en toepassingen. Een van deze mogelijkheden is de fundering op staal. We vertellen u hier meer over wat een fundering op staal is, waarom het een populaire keuze is en wanneer u het kunt toepassen of overwegen voor uw bouwproject.

Wat is een fundering op staal?

Een fundering op staal, ook wel een staalfundering of strokenfundering genoemd, is een type fundering waarbij stalen palen in de grond worden gedreven om de belasting van de bovenliggende structuur te dragen. Deze palen worden meestal tot een diepte gebracht waar ze op vaste grond of een stevige laag kunnen rusten. Op deze manier wordt de stabiliteit van een bouwwerk gewaarborgd.

Voordelen van een fundering op staal

De fundering op staal biedt aan aantal handige voordelen:

  • Snelle plaatsing: het plaatsen van een fundering op staal gaat over het algemeen sneller dan het plaatsen van andere funderingstypes, zoals een betonnen fundering. Dit kan dus kortere bouwtijden en lagere arbeidskosten opleveren.
  • Milieuvriendelijk: stalen funderingen zijn recyclebaar, wat bijdraagt aan duurzaam bouwen. Bovendien wordt er tijdens de installatie geen beton gestort, wat gunstig is of kan zijn voor het milieu.
  • Grote sterkte en stabiliteit: stalen palen bieden uitstekende sterkte en stabiliteit, zelfs in zachte bodems. Ze zijn bestand tegen zware belastingen en in te zetten voor zowel lichte als zware bouwwerken.
  • Minimale grondbeweging: stalen palen verminderen de grondbeweging en het zakken van een bouwwerk. De kans op scheuren in muren en vloeren wordt zo geminimaliseerd.

Toepassingen van een fundering op staal

Voor welke toepassingen zijn funderingen op staal het meest geschikt?

  • Woningen: stalen funderingen worden vaak gebruikt in de woningbouw, vooral in gebieden met zachte of inconsistente ondergrond. Een fundering op staal is ook geschikt voor huizen met een kruipruimte.
  • Commerciële gebouwen: voor zakelijke/commerciële en industriële gebouwen waar zware belasting worden verwacht, kan een fundering op staal ook de beste keuze zijn.
  • Bruggen en viaducten: stalen funderingen zijn bij uitstek geschikt voor de constructie van bruggen en viaducten, waar stabiliteit en duurzaamheid uiterst cruciaal zijn.

Contact met HB Betonwerken

Heeft u nog vragen of twijfels of een strokenfundering of een fundering op staal inderdaad het juiste type van fundering is voor uw project? Of bent u er zeker van dat deze funderingssoort dé oplossing is voor uw woning of bedrijfspand? In alle gevallen geldt dat u contact met ons kunt opnemen. Dat doet u door ons te bellen op 06-42379427 of te mailen via info@hb-betonwerken.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier op de website invullen.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen