De kenmerken van fundering op palen

Kenmerken van fundering op palen

Verstevig uw bouwwerk met fundering op palen

Wanneer u aan de slag gaat met het bouwen van een constructie, of dat nu een aanbouw, veranda, garage of schuur is, een goede fundering is essentieel. Er zijn verschillende toepasbare methodes voor het aanleggen van fundering, waar fundering op palen er één van is. Fundering op palen worden toegepast wanneer de dragende grond erg diep is. De paal ontleent zijn draagvermogen aan de ondersteuning van de paalpunt op vaste grond en aan de hechting van omringende grond aan de paalwand. Bouwt u een aanbouw, veranda, garage of schuur? Dan kan een fundering op palen een geschikte keuze zijn. Dit verstevigt uw bouwwerk en verkleint de kans op verzakkingen of scheuren. Bij HB Betonwerken vertellen we u graag meer over de functie en voordelen van een fundering op palen. Direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

De voordelen van fundering op palen

Funderingen op palen hebben veel voordelen. Zo zorgt u ervoor dat elke constructie extra stevig in de grond staat en niet zomaar verzakt of beschadigt bij bijvoorbeeld extreem weer. Wilt u ook een fundering op palen voor uw constructie? Laat u dan adviseren door HB Betonwerken. De voordelen van fundering op palen zijn:

  • Heipalen gaan dieper de grond in dan fundering op staal
  • Het is goedkoper dan een traditionele fundering
  • De fundering is snel geplaatst en kan direct worden belast
  • Er is geen gevolgschade door bijvoorbeeld trillingen

Mogelijkheden fundering op palen

Of u kiest voor een fundering op palen of een andere vorm van fundering hangt geheel af van uw project. Hetzelfde geldt voor het aantal palen dat u gaat gebruiken. Bij HB Betonwerken is dit altijd maatwerk. Boren is iets goedkoper dan heien, maar als u verkeerde keuzes maakt, kan boren achteraf duurder uitpakken. De specialisten van HB Betonwerken kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes voor een fundering op palen. Ze maken berekeningen op basis van oppervlakte, gewicht en draagvermogen. Zo bent u verzekerd van een waardevolle investering en een succesvol project.

Advies nodig over fundering?

HB Betonwerken is gespecialiseerd in funderingen, betonvloeren en het afwerken (vlinderen) van betonvloeren. Wij werken voor diverse aannemers, bedrijven en particulieren door heel Nederland. Vragen over fundering op palen? Vul hier op de site het contactformulier in, bel 06-42379427 of stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl. Wij helpen u graag met het succesvol aanleggen van uw fundering!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen