Welke soorten betonvloer zijn er eigenlijk?

Betonvloer Katwoude

Wat is nu eigenlijk een betonvloer?

Als betonbedrijf en betonleverancier krijgen wij best vaak de vraag van wat nu eigenlijk een betonvloer is. Want veel mensen komen niet verder dan dat het gewoon een superharde vloer is in de kleur grijs en dat je die perfect kunt gebruiken in loodsen en magazijnen, omdat je daar met pallettrucks en heftrucks overheen kunt rijden. Dat klopt allemaal, maar toch nuanceren wij dit verhaal graag. Want een betonvloer is meer dan dat. Deze vloer is niet alleen geschikt voor bedrijven, maar zeker ook voor woningen, en dan met name in de woonkamer. We vertellen er in dit artikel meer over.

De betonvloer

Beton is een kunstmatig gemaakt steenachtig materiaal. Het bestaat uit het bindmiddel cement, met daaraan toegevoegd zand en/of grind. In de basis is een betonvloer een dragende constructievloer, die soms nog afgewerkt kan worden met een dekvloer. Als het beton niet mooi egaal – dus ruw – kan er nog overheen geschilderd worden.

Ruw en open beton

Ruw beton wordt in een betoncentrale gemaakt en vervoerd worden naar de locatie waar het gestort moet worden. Beton heeft meestal een open structuur waar water eenvoudig in kan trekken. Hier worden meestal betonnen vloerplaten of wandplaten, heipalen, stoepranden en trottoirtegels van gemaakt. Gestort ruw beton is vaak behoorlijk ruw nadat het is uitgehard. Is een betonvloer niet mooi egaal? Dan is het aanbrengen van een dekvloer gebruikelijk.

Gepolijste of gevlinderde betonvloer

Door een betonvloer direct na het storten te vlinderen, wordt het oppervlak mooi glad en egaal. Daarvoor wordt een vlindermachine gebruikt. Formeel is dit een monolietvloer. De voordelen van zo’n betonvloer is dat het oppervlak erg hard wordt, makkelijk schoon te maken is en dat vuil en vet kan er bijna niet in kunnen doordringen. Tot slot is het ook mogelijk om een betonvloer tijdens het vlinderen een kleur te geven. Dat laatste is waar veel mensen voor kiezen als ze een betonvloer in hun woonkamer laten plaatsen.

Contact met HB Betonwerken

Wilt u meer weten over een betonvloer en/of het storten van beton? Daarvoor kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten van HB Betonwerken vertellen u er graag meer over. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 06-42379427 en via mail te bereiken op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen