Welk beton heeft u nodig voor een vloer?

Garage vloer Heteren betonvloer

Kiest u graag voor het laten plaatsen van een stevige en duurzame vloer in uw woning of kantoor? Dan heeft u daarvoor een bepaald type beton nodig. En of u nu een nieuwe vloer wilt storten, een bestaande vloer wilt renoveren of een bestaande vloerbedekking wilt vervangen door beton; het kiezen van het geschikte betonmengsel voor de vloer is cruciaal voor een goed resultaat. Wij zetten een aantal belangrijke factoren op een rijtje
waarmee u en wij kunnen bepalen welk beton u nodig hebt voor een vloer.

Beoogde gebruik van de vloer

Het eerste aspect is het beoogde gebruik van de vloer. Aan een betonnen vloer in een garage worden bijvoorbeeld andere eisen gesteld dan aan een vloer in een woonkamer. Voor zwaardere belastingen, zoals voertuigen in een garage, is het raadzaam om te kiezen voor een hogere sterkteklasse van beton. Dit wordt vaak aangeduid met een cijfer, zoals C20/25, waarbij het eerste getal staat voor de karakteristieke cilinderdruksterkte in megapascal (MPa). Hoe hoger dit getal, hoe sterker het beton.

Blootstelling aan vocht en weersinvloeden

Een ander belangrijk aspect is de blootstelling aan vocht en weersinvloeden. Als de vloer buiten wordt geplaatst of in contact komt met vocht, is het essentieel om beton te kiezen dat bestand is tegen vorst en dooi. Dit wordt vaak aangeduid als vorstbestendig beton. De toevoeging van luchtverdichters in het mengsel kan helpen om het beton bestand te maken tegen de uitzettende krachten van bevriezend water en de krimp bij dooi.

Uitstraling van de vloer

Voor vloeren binnenshuis is het uiterlijk van het beton ook een overweging. Wilt u een gladde afwerking? Dan kunt u kiezen voor beton met een fijnere korrelgrootte. Voor een meer decoratieve uitstraling kunnen we kleurstoffen of toeslagstoffen, zoals grind of kwarts, toevoegen aan het betonmengsel. Polijsten en vlinderen zorgen dan voor een mooi glanzende afwerking.

Consistentie van het betonmengsel

Ook niet onbelangrijk is de consistentie van het betonmengsel. Afhankelijk van het type project en de gewenste verwerkbaarheid, kun je kiezen voor nat beton (voor pompen of storten in bekistingen) of droog beton (voor vloeren met weinig hoogteverschillen).

Contact opnemen met HB Betonwerken

Tot slot is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professionele betonleverancier. En dan komt u uiteraard bij ons uit. Wij kunnen u uitstekend adviseren over het gebruik van het juiste betonmengsel op basis van uw wensen en de lokale omstandigheden bij uw project. En ook als het gaat om beton storten prijs per m³ kunnen wij u uiteraard meer vertellen. Neem dat geval dus gerust contact met HB Betonwerken op via 06-42379427 of mailen naar info@hb-betonwerken.nl. Of vul het contactformulier in.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen