Wat is het geheim van een gevlinderde betonvloer?

Gevlinderde buiten vloer

Een gevlinderde betonvloer realiseren is een klus die vraagt om vakmanschap, geduld en precisie. Maar dan is het eindresultaat wel altijd een gladde, duurzame en fraai ogende betonvloer die geschikt is voor diverse toepassingen in zowel fabrieken als woonhuizen. Maar wat maakt een gevlinderde betonvloer zo bijzonder en hoe wordt deze feitelijk gemaakt? HB Betonwerken verklapt het geheim van de gevlinderde betonvloer!

De betonvloer vlinderen

Het geheim van een gevlinderde betonvloer begint bij het vlinderen van de vloer. Na het storten van de betonspecie wordt de vloer eerst geëgaliseerd. Daarna starten we met het vlinderen. Dat doen we met een vlindermachine. Deze machine heeft roterende schijven die over het betonoppervlak bewegen. Hierdoor wordt het beton verdicht en krijgt het een gladde, glanzende afwerking.

Timing!

Timing is zeer belangrijk bij het beton vlinderen. De vloer mag niet te nat zijn, want dan kunnen de schijven van de vlindermachine het beton beschadigen. Maar de vloer mag ook niet te droog zijn, want dan is het erg lastig om het gewenste gladde effect te realiseren. Onze vakmensen weten precies wat het juiste moment is om te gaan vlinderen om de perfect gevlinderde betonvloer te realiseren.

Voordelen van een gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer biedt diverse voordelen. Ten eerste is deze vloer bijzonder slijtvast, wat hem ideaal maakt voor ruimtes met veel verkeer, zoals magazijnen en fabrieken. Bovendien is de vloer nagenoeg stofvrij en vrij eenvoudig schoon te houden. Ook in esthetisch opzicht scoort de gevlinderde betonvloer wat ons betreft erg hoog; de gladde, glanzende afwerking geeft de gevlinderde betonvloer een moderne uitstraling.

Flexibele afwerkingsmogelijkheden

Naast de standaard afwerking zijn er ook diverse mogelijkheden om de vloer nog meer op uw wensen af te stemmen. Zo kunnen we kleurstoffen aan het beton toevoegen voor een unieke look of kunnen we patronen in het vloeroppervlak aanbrengen. Hierdoor kunnen we elke gevlinderde betonvloer uniek maken om het ‘naadloos’ te laten integreren in een interieur of bedrijfsruimte.

Waarom een gevlinderde betonvloer van HB Betonwerken?

Bij HB Betonwerken hebben we uiteraard jarenlange ervaring in het realiseren van hoogwaardige gevlinderde betonvloeren. Onze vakmensen zorgen ervoor dat elke betonvloer met de grootste zorg en precisie wordt afgewerkt.

Meer weten over een betonvloer vlinderen?

Wilt u meer weten over een betonvloer vlinderen in uw woning of bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op via 06-42379427 of info@hb-betonwerken.nl. Of vul het contactformulier in.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen