Waarom een betonvloer in de keuken ideaal is

Betonvloer keuken

Voordelen van betonvloer in uw keuken

Een betonvloer is alleen geschikt voor bedrijven? Dat is zeker niet waar! Ook in woningen zult u steeds vaker een mooie betonvloer tegenkomen, bijvoorbeeld in de woonkamer. Dat past bijvoorbeeld perfect bij de populaire industriële, bohemian en moderne interieurstijlen. Niet alleen in de woonkamer kunt u een betonvloer laten storten door HB Betonwerken, maar ook in de keuken! Zo maakt u van uw interieur een mooi geheel. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van een betonvloer in de keuken.

Mooie, naadloze uitstraling

We hebben het al even genoemd, maar de betonvloer is dus super populair door het gebruik in moderne woonstijlen. Vooral in de industriële woonstijl komt het vaak terug. Zoals de naam van deze trend al doet verwachten, haalt het inspiratie uit de industrie: bedrijfspanden. Hier mag een betonvloer natuurlijk niet ontbreken. Die stijl wordt vaak doorgetrokken naar de keuken, waar het gecombineerd wordt met houten keukenkastjes (of kastjes met een betonlook) en een muur van baksteen. Heeft u juist een moderne keuken? Ook dan staat het erg mooi. Dat komt door de strakke, naadloze uitstraling van het beton.

Slijtvast met een goede afwerking

Een tweede voordeel van een betonvloer in de keuken is het feit dat hij erg slijtvast is, wanneer u hem goed laat afwerken. Dit kunt u natuurlijk overlaten aan HB Betonwerken. Wij zullen de vloer vlinderen. Dit houdt in dat we hem mooi glad afwerken en slijtvast maken met behulp van een vlindermachine. Dit gebeurt wanneer de vloer net belopen kan worden, en nog aan het uitharden is. De bovenste laag wordt opengeschuurd met de vlindermachine, en bestrooid met een slijtlaag. Dit moet heel zorgvuldig gebeuren, om te voorkomen dat er bulten ontstaan. Dan wordt de slijtlaag in de vloer gedraaid met de vlindermachine. Het kan zijn dat de vloer meerdere malen gevlinderd moet worden om een gladde, gesloten toplaag te creëren. Door dit proces is de betonvloer in de keuken ontzettend slijtvast, waardoor hij zeker tegen een stootje kan.

Eenvoudig te reinigen

Tenslotte wordt er ongetwijfeld wel eens wat geknoeid in de keuken. Gelukkig is de betonvloer heel makkelijk te reinigen. Dat komt doordat vocht en vuil de vloer niet in kan trekken als u hem door ons heeft laten vlinderen. Bovendien is de vloer volledig naadloos, wat betekent dat vuil niet in naden terecht kan komen. Met een bezem heeft u hem in een mum van tijd schoongeveegd.

Betonvloer laten storten door HB Betonwerken

Is zo’n stijlvolle, strakke betonvloer in de keuken echt wat voor u? Laat hem dan netjes en zorgvuldig storten door de specialisten van HB Betonwerken. Neem contact met ons op via het contactformulier hier op de site, bel 06-42379427 of stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl. HB Betonwerken gaat graag in uw keuken aan de slag.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen