Waarom beton vlinderen en hoe werkt het?

Beton storten

Waar is beton vlinderen voor bedoeld?

Als u een betonvloer voor uw woning, garage of kantoorvloer laat storten, dan weet u dat u straks de trotse bezitter bent van een stijlvolle en robuuste vloer. Ofwel een vloer die lang meegaat, tegen een stootje kan en die zeer praktisch is in gebruik en in onderhoud. Maar u krijgt dan ook de vraag of de vloer gevlinderd moet worden. Hoor u dit voor het eerst? Dan leggen we hieronder uit wat beton vlinderen is en waarom u het wel of niet zou laten doen.

Waarom beton vlinderen?

Als een betonvloer is gestort, is daarmee het werk doorgaans niet klaar. Als u de net gestorte vloer laat drogen en uitharden, zult u zien dat deze vol zit met hobbels en bobbels. De vloer ziet er ruw uit. Schrik niet; dat is normaal bij beton. En beton dat is uitgehard is niet tot nauwelijks meer te bewerken. Om een betonvloer mooi egaal te maken, is het beton vlinderen nodig. En dat gebeurt nog voordat het beton is uitgehard.

Hoe gaat beton vlinderen?

Beton vlinderen is een techniek waarmee we de net gestorte betonvloer een ruimtelijke, strakke en gladde uitstraling geven. U begrijpt dat dit er mooier en gepolijster uitziet dan een ruwe betonvloer met hobbels en bobbels. Beton vlinderen doen we met een speciale vlindermachine. Door het beton te vlinderen wordt de betonvloer mooi glad en slijtvast. Voor het proces van vlinderen, schuren we de betonvloer eerst op en strooien we er vervolgens slijtvast materiaal overheen. Dat doen we in het langzaam stijver wordende beton. Dan nemen we de vlindermachine en draaien we het slijtvaste materiaal nauwkeurig in de vloer. Het resultaat is verbluffend mooi glad.

Voordelen van beton vlinderen

Door het beton vlinderen krijgt de betonvloer een harde toplaag wat hem letterlijk slijtvast maakt. De vloer gaat dus vele jaren mee. Dat wil niet zeggen dat de vloer geen onderhoud nodig heeft; dat heeft ie natuurlijk wel. Met een correcte behandeling van een coating of impregneermiddel beschermt u de vloer uitstekend tegen vuil en vlekken en behoudt de gevlinderde betonvloer zijn stoere uitstraling. Ander voordeel van een gevlinderde betonvloer is dat hij naadloos is. Vuil en stof hebben zo geen enkele kans om op te hopen.

Beton vlinderen en een kleur geven

Wilt u een betonvloer in een mooie hippe kleur? In dat geval voegen we kleurpigment toe tijdens het beton vlinderen. Dit is ook een veelgebruikte manier om bedrijfshallen in sectoren in te delen. Aan de kleur op de betonvloer zijn de secties te herkennen.

HB Betonwerken inschakelen voor beton vlinderen

Voor beton vlinderen kunt u uiteraard altijd terecht bij de specialisten van HB Betonwerken. Neem daarvoor contact met ons op via 06-42379427 of mail ons op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen