Voorkomen van betonscheuren

Voorkomen van betonscheuren

Onze aanpak bij het voorkomen van betonschuren

Als specialist in betonwerken is het onze hoogste prioriteit om duurzame en solide betonconstructies te creëren. Betonscheuren zijn daarbij soms een probleem waarmee we te maken krijgen, maar wat we altijd proactief aanpakken. In dit blog zetten we onze expertise op een rijtje over de oorzaken van betonscheuren, hoe we betonscheuren voorkomen en hoe we de integriteit van betonnen structuren waarborgen.

Wat zijn oorzaken van Betonscheuren?

Enkele oorzaken van betonscheuren kunnen zijn:

 • Krimp en uitzetting: tijdens het uitharden krimpt beton, en wanneer het vervolgens wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen, kan dit leiden tot scheurvorming.
 • Belasting en overbelasting: te zware belasting, inclusief dynamische belasting, kan spanning creëren in een betonconsructie en resulteren in scheurvorming.
 • Corrosie van de wapening: roestende betonwapening kan uitzetten en de omliggende betonlaag onder druk zetten. Ook dat kan resulteren in scheuren.

Wat doen wij om betonscheuren te voorkomen?

Om betonscheuren in een constructie zoveel te voorkomen, doen wij het volgende:

 • Zorgvuldige materiaalkeuze: we selecteren uitsluitend hoogwaardige materialen voor een betonconstructie en houden rekening met wat er precies nodig is voor een bouwproject.
 • Precieze mengverhoudingen: we houden ons altijd strikt aan de juiste mengverhoudingen om een consistent en sterk betonmengsel te kunnen garanderen.
 • Gecontroleerde uitharding: bij elke constructie die wij maken, zorgen we voor een gecontroleerde uitharding van het beton om krimp en spanningen te minimaliseren.
 • Strategische wapening: door zorgvuldig het beton storten en de wapening zorgvuldig te plannen, versterken we de treksterkte en verminderen we scheurvorming van het beton.
 • Uitbreidingsvoegen: we integreren uitbreidingsvoegen in het beton om ruimte te bieden aan thermische uitzetting en krimp.

Repareren van betonscheuren

Mochten er betonscheuren optreden, dan repareren we die als volgt:

 • Epoxy injectie: we gebruiken hoogwaardige epoxyhars om scheuren te injecteren> Hierdoor wordt de structuur hersteld en voorkomen we verdere schade aan het beton.
 • Composietmaterialen: voor structurele versterking van beton gebruiken we composietmaterialen om scheuren te versterken en te stabiliseren.
 • Professionele reparatietechnieken: HB Betonwerken past altijd geavanceerde methoden toe om betonscheuren te herstellen met een minimale impact op de structuur ervan.

Bij elk project doen wij er uiteraard alles aan om betonscheuren te voorkomen en te repareren. Het is ons streven om betonwerken te creëren die niet alleen sterk zijn, maar ook bestand zijn tegen de tand des tijds. Door het toepassen van hoogwaardige materialen, deskundig vakmanschap en het nemen van proactieve preventieve maatregelen, verzekeren we u van betonnen constructies die lang meegaan en bovenal veilig zijn.

Contact met HB Betonwerken

Neem vandaag nog contact op met HB Betonwerken voor beton storten bij uw project. Ook voor advies over beton kunt u ons altijd bellen op 06-42379427 of mailen via info@hb-betonwerken.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier op de website invullen.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen