Vlinderen van een betonvloer

Betonvloer

Voor een gladde en strakke betonvloer

Als u een betonvloer laat storten voor uw woning of bedrijfsvloer, heeft u gegarandeerd een stijlvolle en robuuste vloer die tegen een stootje kan en die zeer praktisch is in het onderhoud. Maar een betonvloer storten vereist wat meer werk dan u wellicht zou vermoeden. Om de vloer mooi glad en strak te maken is het vlinderen van een betonvloer noodzakelijk. U leest hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom een betonvloer vlinderen?

Nadat een betonvloer gestort is, is het werk niet klaar. Aanvankelijk ziet de vloer er redelijk vlak uit. Maar tijdens het uitharden van het beton ontstaan standaard hobbels en bobbels. U begrijpt dat uitgehard beton niet makkelijk meer te bewerken is. Om een betonvloer mooi te egaliseren, is vlinderen van het beton nodig.

Wat is een betonvloer vlinderen?

Een betonvloer vlinderen is de methode om de vloer een ruimtelijke, strakke en gladde uitstraling te geven. Als eindresultaat geeft gevlinderd beton een veel mooiere uitstraling dan ruw gestort beton. Beton vlinderen wordt gedaan met een vlindermachine. Dat is een manier om de betonvloer mooi glad en slijtvast te maken. De vloer wordt dan eerst opgeschuurd, waarna er een slijtvast materiaal overheen gestrooid wordt. Dat doen we in het opstijvende beton. Dit materiaal wordt in het beton gedraaid met behulp van de vlindermachine.

Voordelen van een gevlinderde betonvloer

Een betonvloer vlinderen heeft een aantal interessante voordelen. Een gevlinderde betonvloer heeft een harde toplaag waardoor hij slijtvast is. U heeft dus jarenlang plezier van een gevlinderde vloer. Wel heeft beton net als andere materialen af en toe onderhoud nodig. Met de juiste behandeling van een coating of impregneermiddel is de vloer goed beschermd tegen vuil en vlekken en behoud de gevlinderde betonvloer zijn look. Uiteraard heeft een gevlinderde vloer als voordeel dat deze naadloos is en er geen vuil en stof ophoopt in kieren.

Betonvloer vlinderen en kleuren

Wilt u een gevlinderde betonvloer met een speciale kleur? Dat is mogelijk. Dan voegen we kleurpigment toe tijdens het vlinderen. Dit is een ideale manier om verschillende secties in uw bedrijfshal aan te duiden, of om uw woonkamer een unieke uitstraling te geven.

HB Betonwerken inschakelen voor betonvloer vlinderen

Voor het vlinderen van een betonvloer kunt u uiteraard altijd terecht bij de specialisten van HB Betonwerken. Neem daarvoor contact met ons op via 06-42379427 of mail ons op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen