Verschillende soorten funderingen

Traditionele fundering in Amstelveen

Welke fundering voor uw bouwwerk

Een belangrijk aandachtspunt bij het bouwen van een woning, schuur of ander bouwobject is de fundering. Dit is de stevige basis waarop het pand gebouwd wordt. De fundering moet het gewicht van het huis dragen, dus het is van belang dat de fundering van goede kwaliteit is. Bij HB Betonwerken hebben wij uiteraard veel kennis over betonfunderingen. Daarom vertellen wij u op deze pagina graag meer over het belang van een goede fundering.

Soorten beton funderingen

Voor het bouwen van projecten en gebouwen zijn er diverse soorten beton funderingen mogelijk. Zo kunt u een poerenfundering laten plaatsen, maar ook een strokenfundering of een tempex fundering behoren tot de mogelijkheden. Elke fundering heeft zo zijn eigen kwaliteiten. We vertellen er hieronder meer over.

Poerenfundering plaatsen

Bij het plaatsen van een poerenfundering wordt een dik betonblok met een kolom geplaatst. De poer is het dikke betonblok. Hierbij is het mogelijk om de poer op locatie te vormen door cement in een gat te gieten, maar ook om een prefab poer in het gat te plaatsen. De prefab poer wordt dus ergens anders op maat gegoten en naar de bouwlocatie vervoerd.

Strokenfundering

Een strokenfundering wordt in twee stroken beton aangebracht op een vaste ondergrond die de belasting van een pand moet dragen. De strokenfundering is een fundering op staal en beton, waarbij twee stalen stroken de belasting van een gebouw overdragen op de bodem. Zo wordt een vloer gelijkmatig belast door het verdelen van de trek- én drukkrachten: de trekspanning wordt door het staal opgevangen en de drukspanning wordt opgenomen door het beton.

Tempex fundering

Tempex is niet anders dan piepschuim. Beton storten op tempex (platen) heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparing en kostenbesparing. Maar ook aan een verhoging van het wooncomfort door deze manier van isolatie aanbrengen.

Fundering op heipalen

Bij een paalfundering bestaat de fundering voor een constructie uit meerdere palen. Die worden in de grond geheid, gegoten of geschroefd. De fundering op heipalen is de meest voorkomende vorm van paalfundering. De betonnen heipalen worden in Nederland erg veel gebruikt wat het maakt tot een traditionele manier van een fundering maken.

Meer weten over funderingen?

Wilt u meer weten over de functies van de verschillende funderingen of over het laten plaatsen van beton funderingen door HB Betonwerken? Neem dan contact met ons op door het invullen van het contactformulier hier op de website, of bel ons direct via 06-42379427 of stuur een e-mail naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen