Tips voor het stijlen van een betonvloer

Betonvloer Elst

Stijl creëren met een betonvloer

Het wordt gezien als dé trend van dit moment: een betonvloer in de woonkamer. Als u regelmatig een interieurblad doorbladert of online inspiratie opdoet voor uw woning bent u het vast wel eens tegengekomen. Met de juiste accessoires en inrichting wordt de betonvloer een prachtig onderdeel van de woning. Doet u dit niet, dan kan de ruimte kil en ongezellig ogen. Daarom geven wij u een aantal tips over het stijlen van uw betonvloer, zodat deze een mooi geheel vormt met uw interieur.

Strak design interieur

Wanneer u denkt aan een woonkamer met een betonvloer, dan denkt u vast in eerste instantie aan een echt design interieur. Voor dit soort interieurs is de betonvloer dan ook uitermate geschikt. Bij het design interieur staan strakke vormen en weinig versieringen centraal. Waar het in deze woningen om gaat zijn de design meubels, en eventuele kunstwerken aan de muur. Gaat u voor een design interieur, houdt de accessoires dan minimaal en focus op het meubilair. De kleuren die bij de accessoires dit interieur het meest gebruikt worden zijn grijs, wit en zwart.

Sierlijk en klassiek

Wilt u juist het compleet tegengestelde van een strak design interieur? Richt uw woning dan in met klassieke elementen. Luxe stoffen en sierlijke details aan het meubilair staan hierbij centraal. Gaat u voor een compleet klassiek interieur, dan kan het al snel een ouderwets geheel worden. Voorkom dit door de traditionele houten vloer van deze stijl te vervangen door een betonvloer. Plan voor het uitzoeken van uw accessoires en meubilair een dagje in om rond te neuzen bij antiquairs en tweedehands winkels. Hier vindt u ongetwijfeld een aantal prachtige klassieke stukken voor in uw woonkamer.

Trendy industriële stijl

Ten slotte is de betonvloer ideaal voor dé woontrend van de afgelopen jaren: het industriële interieur. Muren van baksteen, meubilair van ijzer en metaal en een leren bank horen echt bij deze stijl. Maak het geheel af met een aantal vintage accessoires, zoals een unieke lamp, zachte kussens op de bank of een mooi vloerkleed, en u geniet van een trendy en stijlvol interieur. Gebruik hierbij naast neutrale tinten als donkergrijs, zwart en wit ook natuurlijke kleuren zoals bruin en donkergroen.

Kies ook voor de betonvloer

Zoals u ziet zijn de mogelijkheden om een betonvloer te stijlen eindeloos! Wilt u de mogelijkheden van een betonvloer in uw woning met een professional bespreken? Twijfel dan niet om het contactformulier hier op de site in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om samen de mogelijkheden door te nemen. Dan kunt u voor u het weet aan de slag met het stijlen van uw eigen betonvloer!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen