Schuimbeton voor vloer en isolatie

 • Offerte binnen 1 dag
 • 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk contact
 • Snel schakelen
 • Hoge kwaliteit

Schuimbeton op vele manieren toe te passen

HB Betonwerken verzorgt al uw betonwerk! Geen enkel project is voor ons te groot of te klein, wij bieden bij ieder project maatwerk. Zo kunt u, naast het bekende steenharde grijze beton, bij ons ook terecht voor schuimbeton. Schuimbeton is een bijzondere betonsoort die op heel veel verschillende manieren te gebruiken is. Het is zeer geschikt als isolatiemateriaal, als opvulmiddel en als versterkingsmiddel. Wat schuimbeton ook bijzonder maakt, is dat het een relatief goedkoop en duurzaam product is. Wij vertellen u op deze pagina meer over dit zeer veelzijdige beton. Zo leest u onder andere wat u met schuimbeton kunt (laten) doen, wat het precies is, wat de kosten van schuimbeton zijn, wat de isolatiewaarde is, of het geschikt is voor een betonfundering, of het bruikbaar is in een kruipruimte et cetera. Bent u al bekend met schuimbeton en kunnen wij deze betonsoort bij u komen storten? Neem dan gerust contact met ons op. Dan staan wij al snel bij u op de stoep voor het storten van schuimbeton.

Wat is schuimbeton?

Zoals u wellicht weet, is HB Betonwerken sinds 2009 gespecialiseerd in het maken van betonproducten, zoals funderingen, betonvloeren, en het monoliet afwerken (vlinderen) van betonvloeren. Onze praktische kennis van betonwerk is voortdurend in ontwikkeling, wij op dit gebied graag iedere betonwerk uitdaging aan. Zo bieden wij ook diensten en producten aan met schuimbeton. Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, zand, water en schuim. Schuimbeton is dan ook ontwikkeld als een alternatief voor het veel zwaardere ‘originele grijze’ steenharde beton. Schuimbeton is een vloeibare betonspecie die met behulp van slangen verpompt wordt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Schuimbeton verpompen kan tot op een maximale afstand van 100 meter horizontaal en 25 meter verticaal. Het grote voordeel van schuimbeton is dat het een zelfnivellerende soort beton is. Dit houdt in dat het betonmengsel zich automatisch over een ruimte verspreidt zonder dat het daarna hoeft gladgestreken te worden. Zo kunnen we met schuimbeton eenvoudig alle gaten en kieren opvullen en kunnen we hiermee ook met dit product terecht op moeilijk bereikbare plekken als we bijvoorbeeld een kruipruimte moeten opvullen.

Kenmerken van schuimbeton

Als schuimbeton uithardt, ziet u dat zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes vormen. Omdat het beton dan oogt als een soort schuim, is hieraan dan ook de naam schuimbeton ontleend. Omdat deze luchtbelletjes van het beton geen doorlopend stelsel vormen – het heeft een ‘gesloten’ celstructuur – gaat schuimbeton niet ‘werken’ bij vorst. Het krimpt dan vrijwel niet en er is ruimte in het beton om weer uit te zetten bij hogere temperaturen. Maar dat is nog lang niet alles. Schuimbeton heeft echt een heleboel meer interessante voordelen. Die leest u hieronder.

Vele interessante voordelen van schuimbeton

We hebben de vele interessante voordelen van schuimbeton voor u op een rijtje gezet. Schuimbeton:

 • heeft een goede isolerende werking
 • is licht en relatief zeer sterk
 • blijft altijd goed onder zware en de meest uiteenlopende weersomstandigheden
 • is vochtwerend en daardoor goed bestand tegen schimmelvorming
 • zelf-nivellerend, het resultaat is altijd waterpas
 • is milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • heeft een energiebesparende functie. Dat ziet u direct terug op uw energienota
 • is in vergelijking met andere betonsoorten relatief goedkoop
 • heeft een lange levensduur
 • snel te belopen: al na 48 uur!
Kosten Schuimbeton

Schuimbeton kosten per m²

Voor het storten van schuimbeton lopen de prijzen per leverancier uiteen. Bovendien zijn er diverse factoren gemoeid met het storten van schuimbeton dat een exacte prijs op onze website niet aan te geven is. Wat we wel kunnen aangeven is dat er een gemiddelde prijs geldt ongeveer van € 30,- á € 35,- per m², inclusief BTW en arbeidskosten. Ook hier geldt in het algemeen: hoe groter de oppervlakte, hoe gunstiger de prijs per m² zal zijn.

Schuimbetonvloer

Een schuimbetonvloer is een duurzame manier van vloerisolatie. Zo wordt schuimbeton gebruikt voor kruipruimte-isolatie en als een ondergrond voor verschillende soorten dekvloeren. Ook kan een schuimbetonvloer gecombineerd worden met diverse soorten vloerverwarming. Door vloeren te isoleren met schuimbeton bespaart u energie en creëert u in uw woning een veel aangenamere binnentemperatuur. Daarnaast blijft ook vocht beter weg uit uw woning, wat daarmee ook veel gezonder leefklimaat tot resultaat heeft.

Schuimbeton en vloerverwarming

Doordat schuimbeton een isolerende werking heeft, is het de perfecte ondervloer voor het aanbrengen van een vloerverwarming. De vloerverwarming kan hier direct op het schuimbeton worden bevestigd en daarna worden afgesmeerd met een geschikte dekvloer. De dekvloer is vervolgens af te werken met een topvloer van bijvoorbeeld pvc, hout of een betonlook vloer. De vloerverwarming kan worden aangesloten op de cv-installatie of, als uw woning volledig gasloos is, op een warmtepomp.

Vloerverwarming voor Kosten Schuimbeton

Waarom kiezen voor een schuimbetonvloer?

Wanneer is kiezen voor een schuimbetonvloer interessant voor u? Enkele voorbeelden:

 • Als vervanger van een (verrotte) houten vloer op de begane grond
 • Als u vloerverwarming wilt plaatsen
 • Als u last heeft van nare geurtjes en schimmels in huis
 • Omdat uw kruipruimte erg vochtig is
 • Omdat u geen zin meer hebt in hinderlijk krakende houten vloeren
 • Jaarlijks 20% besparing op uw energierekening
 • Hoge isolerende waarde
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Geschikt voor gasloos verwarmen (vloerverwarming aansluiten op warmtepomp)
 • Geschikt voor vloerkoeling
 • Uw woning krijgt een hoger energielabel

Schuimbeton storten

Het storten van schuimbeton vergt enige voorbereiding. Eerst moet uw oude (bestaande) vloer verwijderd worden. Daarna moet er bouwfolie worden aangebracht, zodat het schuimbeton niet in de bodem kan weglopen. Ook is het plaatsen van piketpaaltjes nodig om de hoogte van waar het schuimbeton moet komen, aan te geven. Uiteraard moeten wij ook weten hoeveel schuimbeton we moeten leveren. Kortom: wat is de inhoud is van de ruimte waar wij schuimbeton gaan storten? Voor het storten van het schuimbeton, komen wij daarna bij u langs met een betonpomp. Het storten van schuimbeton is relatief snel gebeurd.
Nadat het schuimbeton is gestort, is er enige tijd nodig om schuimbeton te laten drogen. Dat duurt gemiddeld zo’n 2 dagen voordat het schuimbeton beloopbaar is. Het is dan overigens nog niet uitgehard en u kunt het dan ook nog niet zwaar belasten. Daar is iets meer tijd voor nodig.

Isolatiewaarde Schuimbeton

Isolatiewaarde van schuimbeton

Omdat schuimbeton een zeer goede isolerende werking heeft, bent u natuurlijk wel nieuwsgierig naar wat nu eigenlijk de isolatiewaarde van schuimbeton is. Dat vertellen we hier: luchtig schuimbeton bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht in gewicht. Door de in het beton aanwezige luchtbellen heeft het materiaal een zeer hoge isolatiewaarde. Zo levert elke 10 cm schuimbeton een Rc-waarde op van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoet u al aan Rc = 3,5, zoals vermeld in het Bouwbesluit. En met 50 cm heeft u dus gewoon een zeer goed isolerende ondervloer in uw woning of bedrijfspand.

Kruipruimte isoleren

Heeft u een vochtige kruipruimte onder uw woning? Dat is vervelend, want het kan tot vervelende problemen leiden. We noemen zaken als stank, schimmel, tocht, houtrot en waterschade. Dat alles is natuurlijk niet bevorderlijk voor uw wooncomfort. Wat dat betreft kan een schuimbetonvloer de oplossing voor u en uw woning zijn. Want met schuimbeton kunt u uw kruipruimte isoleren door deze vochtige op te vullen met schuimbeton. As u dat laat doen zorgt u ervoor dat al het vocht onder de schuimbetonvloer onder uw woning blijft zitten en dus niet meer naar boven kan optrekken. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is daarnaast ook nog eens goed voor uw portemonnee. Want u bespaart namelijk veel energie, en daarmee op uw energierekening, met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dankzij deze vloer blijft uw woning langer warm, en u dus minder snel de verwarming weer aan te zetten. Uw kruipruimte isoleren met schuimbeton is veel beter dan isoleren met zand. In Nederland hebben veel woningen te lijden onder verzakkingen, met name in gebieden langs rivieren en in ingepolderde regio’s. Doordat schuimbeton slechts weinig weegt, is dit materiaal aanzienlijk minder gevoelig voor verzakkingen.

Kruipruimte

Fundering met schuimbeton maken

Schuimbeton is het perfecte materiaal voor het maken van een evenwichtsfundering voor een nieuw te bouwen woning. Een evenwichtsfundering is een vlakke plaat, van schuimbeton gemaakt, die over een complete breedte van een woning of ander soort bouwproject als fundering gebruikt wordt. Dankzij deze plaat wordt de druk van de bovenbelasting (het bouwwerk dus) evenredig verdeeld over de ondergrond. Een evenwichtsfundering van schuimbeton is ideaal voor zettingsgevoelige gebieden, vooral ook omdat het materiaal veel lichter is dan een ‘gewone’ betonnen fundering of een fundering van staal (zand). Het voordeel van een evenwichtsfundering is dat deze de fundering niet zwaarder maakt.

Schuimbeton op zand

Schuimbeton op zand

Om direct een mogelijk misverstand voor te zijn zijn, vertellen we u hier dat schuimbeton op zand aanbrengen nooit een goed idee is. Dat zullen we u dan ook echt nooit adviseren. Zand is namelijk een losse materie. Dus als we daar schuimbeton op zouden storten om een bouwwerk weer waterpas te maken, of als we schuimbeton zouden storten in een kruipruimte, kan het schuimbeton direct door het losse zand in de bodem weg stromen. De reden: het zand is los en een losse ondergrond is nooit geschikt om schuimbeton op te storten. Voor het storten van schuimbeton is altijd een bouwfolie nodig. Met bouwfolie wordt dan als het ware een vloeistofdichte bak gemaakt. Die bouwfolie moet een dikte hebben van minimaal 0,15 mm. De bouwfolie moet overal losjes worden aangebracht, zodat het bij het schuimbeton storten niet gaat scheuren of naar beneden kan zakken. Ook moeten dan voor alle zekerheid alle naden en kieren moeten worden afgeplakt.

Voordelen van fundering op schuimbeton

We hebben de voordelen van een fundering op schuimbeton hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Het biedt een vlakke, lichte, en toch stijve en drukvaste, plaat waarop gebouwd kan worden
 • Door het vervangen van zware grond, leidt het gebruik van lichtgewicht schuimbeton leiden tot een vermindering reductie van de optredende grondspanningen
 • Schuimbeton is watervast waardoor het ook in een natte omgeving (grondwater) toegepast kan worden, en omdat er maar weinig wat kan indringen, heeft het een drijvend vermogen
 • Het biedt ook in natte omgevingen uitstekende isolatiewaarden
 • Het hardt snel uit; na 2 dagen kan het al beperkt belast worden
 • Kan op basis van bovenstaande ander voordelen een prettig en voordelig alternatief zijn voor een paalfundering

Waarom HB Betonwerken inschakelen voor schuimbeton?

Als u HB Betonwerken inschakelt voor het storten van schuimbeton en het ‘gewone’ harde beton, kunt u bij ons altijd rekenen op het volgende. Wij:

 • hanteren korte lijnen
 • werken vlot en precies
 • bieden een uitstekende en persoonlijke service
 • leveren topkwaliteit beton
 • hebben zeer lange ervaring als het gaat om betonwerken

HB Betonwerken biedt altijd kwaliteit

Bij alle projecten wij uitvoeren, gebruiken we kwalitatief goede materialen en zoeken we naar innovatieve oplossingen om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen aan onze klanten. U kunt ons inschakelen voor het verzorgen van een fundering of voor het storten van beton. Een betonvloer in uw woning of bedrijfshal, of een schuimbeton isolatievloer in uw woning of bedrijfspand? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Direct contact opnemen met HB Betonwerken

Wilt u meer weten over schuimbeton en de toepassingen daarvan? Of wil u ons inschakelen voor een betonvloer storten en/of vlinderen, of het plaatsen van een betonfundering? De betonspecialisten van HB Betonwerken helpen u graag. Vraag hiervoor een geheel vrijblijvende offerte aan bij HB Betonwerken door het contactformulier in te vullen hier op de site. U kunt uiteraard ook altijd bellen voor meer informatie en advies over en terras van beton in uw tuin. Ons telefoonnummer is 06-42379427. Uiteraard kunt ons ook een e-mail sturen naar het volgende adres info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen