Kosten betonnen vloer in woonkamer

Betonvloer in hal

Hoe bepalen wij de kosten van de betonvloer in uw woonkamer?

Steeds meer mensen kiezen voor een sterke en mooie betonvloer in hun woonkamer. Maar wat kost dat dan?, horen we u denken. En hoe wordt dan die prijs berekend? Hoe wij de kosten voor een betonnen vloer in een woonkamer berekenen, leest u hieronder.

Berekening van de kosten

De prijs voor een betonnen vloer in een woonkamer bepalen we aan de hand van de afwerking, de dikte van het beton en eventuele toevoegingen, zoals kleurpigmenten. De minimale dikte van een betonnen vloer in een woonkamer is 7 centimeter. Heeft u bijvoorbeeld een aflopende ondervloer, of ligt die wat dieper? Dan is een dikkere betonvloer storten nodig. U snapt dat meer beton leveren ook meer kosten met zich meebrengt.

Meerdere soorten betonnen vloeren

De kosten van een betonvloer wordt ook bepaald door het type betonvloer. We kunnen voor een vloer verschillende soorten betonmix samen stellen. Zo kunt u voor een energiezuinige, een krimparme of een basis betonvloer kiezen. De energiezuinige betonnen vloer is iets kostbaarder dan de basis betonvloer, maar hiermee hoeft u minder te stoken in de winter. Dat kan zelfs tot 40% op uw stookkosten schelen.

Kleur van de een betonnen vloer in de woonkamer

Het soort zand dat in de betoncentrale aan de betonmix wordt toegevoegd is mede bepalend voor de uiteindelijk kleur van de betonvloer. Is dit zand wat geler? Dan krijgt het beton een warmere en bruinere uitstraling. Is het zand grijs? Dan wordt de vloer ook grijs. Wij hebben geen invloed op de zandkleur vanaf de betoncentrale. Wilt u zekerheid over de kleur van de betonnen vloer? Dan is ons advies om te kiezen voor het toevoegen van kleurpigment. Er zijn vele kleuren beschikbaar. Kleurpigmenten zijn kleine stofdeeltjes gemengd met graniet, hard gesteente en cement die we op het beton strooien tijdens het vlinderen. Daarna schuren we het pigment in de betonvloer. Hierdoor ontstaat een hardere, slijtvaste en gekleurde toplaag. Uiteraard zijn aan het kleuren van een betonnen vloer extra kosten verbonden.

Meer weten over de kosten van een betonvloer?

U begrijpt dat de kosten voor een betonnen vloer in uw woonkamer hier niet te geven zijn. Die verschillen per pand en per soort betonvloer. Wilt u meer weten over de kosten van een betonnen vloer in uw woonkamer? Neem dan gerust contact met ons op. Dan vertellen wij u er graag meer over. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-42379427 of via de e-mail op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen