Hoe werkt beton vlinderen?

Betonvloer hal

Betonvloer van HB Betonwerken

Een betonvloer wordt niet zomaar perfect glad gestort. Hiervoor zal hij eerst geëgaliseerd moeten worden. Dit noemen we ook wel het beton vlinderen. Voor het beste resultaat laat u dit altijd door een professional doen. Wilt u een betonvloer laten storten en vlinderen? Neem contact op met HB Betonwerken. Wij gaan graag bij u aan de slag! Maar hoe gaat dat beton vlinderen eigenlijk precies in zijn werk?

Wat is beton vlinderen?

Zoals we al genoemd hadden, is het beton vlinderen dus eigenlijk het egaliseren van een betonvloer. Andere synoniemen voor beton vlinderen zijn polieren of het monoliet afwerken. Naast de mooie gladde afwerking, heeft het beton vlinderen ook nog andere effecten. Zo verdicht het de toplaag, en zorgt het er tevens voor dat deze toplaag zich goed hecht aan de bulklaag van het beton. Het is mogelijk om het beton zelf te vlinderen, maar voor topkwaliteit resultaat wordt altijd aangeraden om het door een professional te laten doen. Zo krijgt u een vloer die er net uitziet en onderhoudsvriendelijk, duurzaam en hygiënisch is. Ook komen de pigmenten van een gekleurde vloer goed in het beton te zitten wanneer u het laat vlinderen. HB Betonwerken gaat graag bij u aan de slag, niet alleen met het storten van de betonvloer, maar ook met het beton vlinderen.

Handmatig of machinaal vlinderen

Beton vlinderen kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Handmatig vlinderen wordt vooral toegepast wanneer het gaat om kleine oppervlaktes. Ook wanneer mensen thuis zelf het beton vlinderen, doen ze dit vaak handmatig. Hiervoor kan een speciale schuurspons gebruikt worden. HB Betonwerken doet aan machinaal vlinderen met onze vlindermachine. Hiermee kunnen ook grote oppervlaktes behandeld worden. De vlindermachine is een grote ronde schuurspons die door een motor aangedreven wordt. De machine gaat langzaam en in een vloeiende beweging over het beton. Dit resulteert in een zeer egale afwerking. Het is mogelijk om zo’n vlindermachine te huren en het beton zelf te vlinderen, maar houdt er rekening mee dat u enige kennis en ervaring nodig heeft om dit soort machines te gebruiken. Neem daarom gerust eens contact op met HB Betonwerken, en bespreek met ons de mogelijkheden!

Beton vlinderen door HB Betonwerken

Wanneer u een betonvloer laat storten, kunt u er dus voor kiezen om het beton te laten vlinderen zodat het er mooi egaal uitziet. HB Betonwerken gaat graag bij u aan de slag! Neem contact met ons op door hier op de site het contactformulier in te vullen, door te bellen naar 06-42379427 of stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl. HB Betonwerken is expert in beton vlinderen!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen