Hoe maken wij een betonfundering?

Fundering en vloer Almere

Als specialist in funderingen maken, zijn we er bij HB Betonwerken uiteraard zeer goed bewust van dat een sterke en duurzame betonfundering essentieel is voor de stabiliteit en levensduur van een bouwproject. Of het nu gaat om een woonhuis, een bedrijfspand of een industrieel gebouw; de basis hiervoor moet stevig en betrouwbaar zijn. Onderstaand leggen we u uit hoe we te werk gaan bij het maken van een betonfundering.

Zorgvuldige voorbereiding en goede planning

Een fundering maken begint met een grondige voorbereiding en planning. Dat begint met een inspectie op locatie om de bodemgesteldheid te beoordelen. Vervolgens maken we een gedetailleerd plan, berekenen we de belasting die de fundering moet dragen en houden we rekening met de specifieke eisen die het bouwproject stelt.

Grondwerkzaamheden

Na de voorbereiding begint het grondwerk, zoals het uitgraven van de bouwput volgens de specificaties van het funderingsplan. Dit moet nauwkeurig gebeuren om een gelijkmatige basis te creëren. Ook moet er een goede drainage komen om waterophoping onder de fundering te voorkomen.

Bekisting en wapeningsstaal aanbrengen

De volgende stap is het aanbrengen van de bekisting voor de fundering. Dit zijn tijdelijke houten of metalen constructies die de betonfundering in de juiste vorm houden tijdens het betonstorten. Vervolgens plaatsen we wapeningsstaal in de bekisting. Deze stalen staven versterken het beton en zorgen voor extra draagkracht en flexibiliteit.

Beton storten

Nadat we de bekisting en wapening hebben aangebracht, kunnen we het beton storten. Wij gebruiken hoogwaardig beton dat wordt gemengd volgens de specifieke vereisten van het project. Het beton storten we gelijkmatig in de bekisting en verdichten we om luchtbellen te verwijderen en een solide, massieve structuur te verkrijgen.

Afwerking en uitharding

Na het storten van het beton volgt de afwerking. Dit houdt in dat we het funderingsoppervlak gladstrijken en het eventueel benodigde afschot aanbrengen. Daarna laten we het beton uitharden. In deze fase zorgen we ervoor dat de fundering goed beschermd is tegen weersinvloeden en uitdroging.

Meer info over funderingen?

Bij HB Betonwerken zijn we specialist in fundering maken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 06-42379427 of info@hb-betonwerken.nl. Of vul het contactformulier in.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen