Hoe diep moet een fundering zijn?

Kenmerken van fundering op palen

De diepte van een fundering bepalen

Overweegt u om een betonvloer te laten storten voor uw bedrijfspand, fabriekshal of werkplaats? Dan is het belangrijk om eerst te zorgen dat er een goede fundering komt te liggen. Want, zoals het bekende gezegde luidt: een goed begin is het halve werk! Met een goede fundering voorkomt u dat de vloer op den duur gaat verzakken en er bijvoorbeeld scheuren in de muren komen. Het is hiervoor in ieder geval nodig dat de fundering op de juiste diepte komt te liggen. Maar hoe diep is dat dan? Daar leest u meer over in dit blog van HB Betonwerken.

Fundering in de dragende grondlaag

Het heeft geen zin om een fundering te leggen in los zand. Een fundering moet altijd in een dragende grondlaag gelegd worden. Deze dragende grondlagen bestaan in Nederland overigens in de meeste gevallen ook gewoon uit zand. In het oosten van het land ligt de dragende grondlaag meestal redelijk dicht tegen het grondoppervlak. In het westen van Nederland ligt de dragende grondlaag over het algemeen iets dieper. Hoe diep u de fundering moet plaatsen, hangt dus af van hoe diep de dragende grondlaag ligt. En dit kan dus per plek verschillen.

Diepte van een fundering op palen

Bij een fundering op palen worden er lange palen de grond in geslagen. Met de palen kunt u diep in de grond komen. U kunt de palen dus zo ver slaan dat ze uiteindelijk op de dragende grondlaag rusten. Dit zorgt er dus ook voor dat de uiteindelijke constructie dus op de dragende grondlaag gebouwd wordt. Hiermee zorgt u voor een stevig fundament.

Diepte van een fundering op staal

Een fundering op staal bestaat uit een plaat die direct onder het grondoppervlak geplaatst wordt. Omdat de plaat direct onder het oppervlak moet komen te liggen, mag de dragende grondlaag dus niet te diep liggen. Ligt deze wel te diep, dan is een fundering op palen dus een betere optie voor uw bouwproject.

Altijd een stevig fundament met HB Betonwerken

Bij HB Betonwerken hebben we al veel tevreden klanten mogen helpen met een stevige fundering. Of er nu een fundering op palen nodig is of een fundering op staal, wij helpen u graag. Hierbij zorgen we altijd dat de fundering op de juiste diepte komt te liggen. Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen. Bel dan naar 06-42379427, stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl of vul het contactformulier in op onze website.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen