Funderingsproblemen voorkomen

Fundering

Problemen met de fundering

Een goede fundering is essentieel voor een veilig en stevige bouwconstructie. Helaas komt het te vaak voor dat er fouten worden gemaakt bij het plaatsen van de fundering. Schakelt u de experts van HB Betonwerken in? Dan garanderen we een goede fundering. In dit blog leest u meer over veelgemaakte fouten bij het plaatsen van een fundering en we vertellen hoe u een onveilige fundering kunt herkennen.

5 veelvoorkomende problemen met de fundering

  • Paalrot of palenpest
  • Onvoldoende draagvermogen, bijvoorbeeld doordat de fundering niet op een dragende grondlaag is geplaatst
  • Te hoge belasting van de fundering, bijvoorbeeld door een verbouwing of aanbouw
  • Bouwkundige fouten, bijvoorbeeld door een foutieve berekening
  • Constructieve fouten, bijvoorbeeld te weinig heipalen

Hoe herkent u funderingsproblemen

De fundering van een pand ligt natuurlijk onder de grond. U kunt de fundering zelf niet zien, dus hoe weet u dan of er problemen zijn met de fundering? Nou, neem maar van ons aan: als er echt iets mis is met de fundering dan merkt u dat snel genoeg. De fundering is namelijk de dragende constructie waar het hele pand op rust. Is er iets mis met de fundering, dan is er ook iets mis met de rest van de constructie. Dit kunt u bijvoorbeeld herkennen aan een scheve vloer, scheuren in de muren, vervormde en/of klemmende deuren en ramen of een hoogteverschil tussen uw woning of bedrijfspand en de stoep.

Funderingsproblemen, en nu?

Is er iets mis met uw fundering? Dan is het belangrijk om hier iets aan te doen, voordat de schade erger wordt. Bovendien is een slechte fundering een gevaar voor de veiligheid. Informeer bij een specialist wat de opties zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om de fundering te herstellen.

Fundering laten leggen door een specialist

Er kunnen dus veel fouten gemaakt worden bij het aanleggen van een fundering. En een probleem met de fundering heeft gevolgen voor het hele pand. Daarom moet u de fundering altijd laten leggen door een specialist. Bij HB Betonwerken hebben we veel ervaring met verschillende soorten funderingen. Dankzij onze expertise weten we precies wat we moeten doen, waardoor we veelgemaakte fouten kunnen voorkomen. Dus wilt u een fundering laten leggen? Vraag dan een offerte aan bij de experts van HB Betonwerken. Dit kan door te bellen naar 06-42379427, te mailen naar info@hb-betonwerken.nl of het contactformulier in te vullen.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen