Funderingsproblemen: hoe te voorkomen?

Fundering

Minimaliseer risico met HB Betonwerken

Bij de start van elke constructie is het belangrijk om na te denken over de fundering. Er moet niet alleen een realistisch plan worden gemaakt, maar er moet ook rekening worden gehouden met eventuele funderingsproblemen. Zo kan de fundering soms verzwakken, wegzakken of rotten door een daling van de grondwaterstand. Als u HB Betonwerken inschakelt om uw fundering te leggen, heeft u veel meer zekerheid. Wij weten waar we het over hebben als het over fundering gaat. Lees hier meer over funderingsproblemen, hoe ze te herkennen zijn en waar in Nederland ze vaak voorkomen.

Herkennen van funderingsproblemen

Funderingsproblemen kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, maar bijna alle manieren hebben betrekking op de eerste stappen van het leggen van de fundering. Als dit gebeurt zonder rekening te houden met de mogelijke risico’s, is de kans op funderingsproblemen groter. Problemen met de fundering zijn bijvoorbeeld te herkennen aan:

  • Scheve vloeren
  • Vervormde ramen en deuren
  • Grote scheuren in bouwmuren en niet-dragende muren
  • Hoogteverschillen, bijvoorbeeld tussen huis en trottoir

Risicogebieden in Nederland

De afgelopen jaren is er steeds meer schade aan woningen ontstaan door droogte en verzakking van klei- en veengronden. Volgens recent onderzoek zullen miljoenen huizen de komende 30 jaar te maken krijgen met funderingsproblemen. Vooral het noorden en westen van het land zijn de dupe. Ook langs rivieren kunt u funderingsproblemen tegenkomen. Daarnaast lopen vooroorlogse woningen in de genoemde gebieden het meeste risico. Gelukkig kunnen wij er iets aan doen. HB Betonwerken biedt niet alleen het aanleggen van funderingen aan, maar ook het herstel ervan. Meer weten over funderingsherstel van HB Betonwerken? Neem dan contact met ons op!

Herstelmethoden fundering

Er zijn een aantal manieren waarop een beschadigde fundering kan worden gerepareerd. Bij HB Betonwerken passen we bijvoorbeeld paalverlaging toe met een betonbevestiging. Bij deze methode worden de paalkoppen afgezaagd en vervangen door beton. Is de schade echter te groot om deze methode toe te passen? Dan kunnen we besluiten om een nieuwe fundering te leggen. Zo worden naast alle oude palen nieuwe palen geplaatst waarop een nieuwe betonvloer wordt gestort. Meer weten over hoe wij funderingen en betonvloeren leggen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over funderingsproblemen?

Wilt u meer weten over funderingsproblemen of vermoedt u hiermee te maken te hebben? Neem dan contact op met HB Betonwerken voor persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte voor bijvoorbeeld een nieuwe fundering. Dit kan via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 06-42379427 of door een e-mail te sturen naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen