Funderingen maken en beton storten

Betonvloer storten

Starten met de bouw van een pand

Bent u van plan om uw woning uit te bouwen, of wilt u een grote schuur of tuinhuis laten bouwen? Voor alle bebouwing geldt dat u dan eerst een fundering moet laten maken. Dat kan van beton. Een betonfundering maken is noodzakelijk bij vrijwel alle constructies of (delen van) gebouwen. In dit blog vertellen we meer over de verschillende manieren om een fundering te maken.

Verschillende funderingen mogelijk

De basis van een pand is altijd de fundering. Maar welke heeft u dan nodig? Er zijn verschillende soorten funderingen mogelijk:

  • Traditionele fundering
  • Stroken fundering
  • Tempex fundering
  • Poeren fundering
  • Fundering op heipalen

We lichten ze hieronder toe.

Stroken fundering

De strokenfundering wordt toegepast op vaste ondergrond en is een fundering op staal. Twee stalen stroken dragen de belasting over van het gebouw naar de grond. Zo wordt een vloer gelijktijdig belast door zowel trek- als drukkrachten. Het staal vangt de trekspanning op. De drukspanning wordt opgenomen door het beton.

Poeren fundering

Een poer is een ondersteuningsconstructie van beton die wordt gebruikt als steunpunt in gebouwen. Mocht een vloer kunnen bezwijken rond de kolomkop, dan is het absoluut noodzakelijk om deze betonpoeren te plaatsen. Hiermee verbreden we het bovenste deel van de kolom, waardoor de ponsweerstand wordt vergroot.

Fundering op palen

Een fundering op palen wordt het meeste gemaakt. Zeker op de Nederlandse bodem is dat nodig. Zo is vrijwel heel Amsterdam op palen gebouwd. Palen kunnen in de grond worden geheid, maar ook gegoten of geschroefd. Een fundering op palen is nodig als de draagkrachtige grond zeer diep in de bodem zit.

Na de fundering beton storten

Zodra de fundering is vormgegeven, kan gestart worden met het storten van het noodzakelijke beton om de fundering zijn stabiele basis te geven. Bij HB Betonwerken zijn wij uiteraard zeer bedreven. Voor een fundering maken en beton storten voor uw woning, bedrijfspand, schuur of andere panden, kunt u dus bij de experts van HB Betonwerken terecht. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden voor u. Ook voor meer informatie of een offerte op maat neemt u contact met ons. Wij zijn telefonisch te bereiken op 06-42379427 en per e-mail via info@hb-betonwerken.nl. Het contactformulier op onze website invullen behoort ook tot de mogelijkheden.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen