Funderingen en betonvloeren, de basis van een bouwproject

Woonhuis Veenendaal

Praktische informatie over de basis van een bouwproject

Fundering en betonvloeren; wat ons betreft vormen deze elementen de basis van vrijwel elk bouwproject. En de basis moet goed zijn, nietwaar? Heeft u een bouwproject op stapel staan? Wij vertellen u graag alles over funderingen plaatsen en betonvloeren storten.

Welke funderingen zijn mogelijk?

Voor een bouwproject moet allereerst een fundering worden aangebracht om de boel niet weg te laten zakken. Welke funderingen zijn er bijvoorbeeld mogelijk? Wat wij dan bijvoorbeeld kunnen aanbrengen zijn de poeren fundering, de strokenfundering en de tempex fundering. De poeren fundering bestaat uit een betonblok met daarop een kolom. Het betonblok is de poer. Die kan op locatie worden gegoten, of prefab gemaakt worden en vervolgens in zijn geheel in de bodem gezet worden. De strokenfundering wordt aangebracht op een vaste ondergrond. Op de twee stalen stroken wordt de belasting van het bouwwerk naar de grond overgedragen. Zo wordt de bodem evenredig belast door de druk- en trekkrachten. De drukspanning wordt opgevangen door het beton en de trekspanning wordt opgevangen door het staal. Tenslotte is de tempex – ofwel piepschuim – fundering een veelgebruikt fundament, vanwege de combinatie beton op isolerende piepschuim platen.

Betonvloer storten

Zodra de betonfundering is geplaatst, is het voor ons meestal tijd om de betonvloeren te storten. Steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer in hun woning of een betonvloer in een bedrijfspand. Wat zijn de voordelen van een betonvloer? Betonvloeren passen eigenlijk wel in elk interieur, of dat nu landelijk, industrieel of heel modern is. De betonvloer heeft een tijdloos karakter, tenminste: van na de tijd van de houten vloeren uiteraard. De betonvloer kan opgebouwd worden uit verschillende componenten. Zo kan een betonvloer gekleurd worden door er een kleurpigment aan toe te voegen Ook kan hij wat betreft de afwerking wel of niet gevlinderd worden. Maar het belangrijkste voordeel van de betonvloer is dat hij naadloos is. Schoonhouden en schoonmaken is dan aanzienlijk minder belastend. Ook wat betreft onderhoud hebben ze weinig aandacht nodig.

Meer weten over funderingen en betonvloeren?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beton funderingen plaatsen en het storten van betonvloeren door HB Betonwerken? Neem dan contact met ons op door het invullen van het contactformulier hier op de website, bel ons direct via 06-42379427 of stuur een e-mail naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen