Fundering op staal laten maken door een specialist

Stroken fundering - Fundering op staal 2

Wanneer heeft u een fundering op staal nodig?

Bent u op zoek naar een geschikte fundering voor een woning of een bedrijfspand? Dan zijn er twee soorten funderingen mogelijk: een fundering op palen en een fundering op staal. In dit blog vertelt HB Betonwerken u wanneer een fundering op staal het beste is voor uw bouwproject.

Fundering op staal

Bij een fundering op staal denkt u misschien dat de fundering bestaat uit stalen platen. Dat is een misvatting. Daarvoor heeft u niet direct een betonbedrijf nodig uiteraard. De fundering op staal dankt zijn naam aan het feit dat de ondergrond van de fundering zogenaamd ‘zo hard als staal’ is. Het zand op de ongegrond van de fundering is zo dicht op elkaar geperst dat het de sterke eigenschappen van beton heeft.

Wat is dan eigenlijk een fundering op staal?

De fundering op staal is een funderingsmethode die gebaseerd is op een fundering op een zeer vaste ondergrond. En op die ondergrond kunt u kiezen voor onder andere plaatfunderingen, strokenfunderingen en poerenfunderingen. Strokenfunderingen worden tegenwoordig bij bouwprojecten het vaakst toegepast. Bij deze methode dragen twee stalen stroken de belasting over van het bouwobject op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de vloer gelijk belast wordt door zowel de trek- als de drukkrachten. Het staal vangt de trekspanning op en de drukspanning wordt door het beton opgenomen.

Gevoeligheid voor verzakkingen

Een fundering op staal moet altijd op een sterke ondergrond geplaatst worden. Deze methode is namelijk redelijk gevoelig voor verzakkingen. Het hangt dus helemaal af van de ondergrond of een fundering op staal voor uw bouwproject geschikt is. Is de ondergrond niet sterk genoeg? Dan is het mogelijk om de grond te verbeteren tot een sterke ondergrond waarop de fundering op staal maken wel mogelijk is.

Twijfelt u of deze fundering mogelijk is?

Denkt u na het lezen van deze pagina dat een fundering op staal nog steeds de meest geschikte funderingsmethode is voor uw bouwproject, woning, bedrijfspand of garage? Maar weet u niet zeker of dit verstandig of mogelijk is? Dan kunt u het beste een specialist van HB Betonwerken inschakelen om de situatie bij u op locatie grondig te bekijken. Dan komt u direct te weten welke funderingsmethode het beste geschikt is voor uw bouwproject.

Contact met HB Betonwerken

Neem voor meer informatie over betonfunderingen gerust contact op met HB Betonwerken via 06-42379427 of mail ons op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen