Fundering op betonnen heipalen

Fundering aanleggen

Waarom een fundering op heipalen?

Iedereen heeft weleens gehoord over Amsterdam, de stad die is gebouwd op palen. Palen van hout weliswaar, omdat er in vroeger tijden nog geen beton beschikbaar was. De houten palen waarop Amsterdam steunt, zijn dezelfde palen die vandaag de dag nog steeds toegepast worden. Met dit verschil; het zijn nu betonnen heipalen die voor een fundering gebruikt worden. Wanneer is een palen fundering nodig? HB Betonwerken vertelt er meer over.

Wat is een paalfundering?

Een fundering op heipalen is een fundering waarbij het gewicht van een bouwwerk en de krachten die daarbij onder de ondergrond worden uitgeoefend, worden opgevangen door de paalfundering. Een paalfundering wordt toegepast als de draagkrachtige bodem die te diep ligt voor een ‘gewone’ fundering. Dat is dus ook het geval onder de bebouwing van Amsterdam. Maar ook daar worden geen houten palen meer gebruikt, maar betonnen heipalen.

Vandaag de dag funderen

Gaat u een aanbouw, veranda, garage of schuur bouwen? Dan kan een fundering op palen een geschikte keuze zijn. Dit verstevigt uw bouwwerk en verkleint de kans op verzakkingen of scheuren.

Voordelen van fundering op palen

Funderingen op palen hebben veel voordelen. Zo zorgt u ervoor dat elke constructie extra stevig in de grond staat en niet zomaar verzakt of beschadigt bij bijvoorbeeld extreem weer. De voordelen van een fundering op palen op een rijtje:

  • Heipalen gaan dieper de grond in dan fundering op staal
  • Een paalfundering is goedkoper dan een traditionele fundering
  • De fundering is snel geplaatst en kan direct worden belast
  • Er is geen gevolgschade door bijvoorbeeld trillingen

Mogelijkheden met een fundering op palen

Of u kiest voor een fundering op palen of een andere vorm van fundering hangt geheel af van uw project. Hetzelfde geldt voor het aantal palen dat u gaat gebruiken. Bij HB Betonwerken is dit altijd maatwerk. Boren is iets goedkoper dan heien, maar als u verkeerde keuzes maakt, kan boren achteraf duurder uitpakken. De specialisten van HB Betonwerken kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes voor een fundering op palen. Ze maken berekeningen op basis van oppervlakte, gewicht en draagvermogen. Zo bent u verzekerd van een waardevolle investering en een succesvol project.

Advies nodig over funderingen?

HB Betonwerken is gespecialiseerd in funderingen, betonvloeren en het afwerken (vlinderen) van betonvloeren. Wij werken voor diverse aannemers, bedrijven en particulieren door heel Nederland. Vragen over een fundering op palen? Vul het contactformulier in of bel met 06-42379427. U kunt ook mailen naar info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen