Fundering en betonvloer veranda

  • Offerte binnen 1 dag
  • 20 jaar ervaring
  • Persoonlijk contact
  • Snel schakelen
  • Hoge kwaliteit

Fundering betonvloer veranda

Steeds meer mensen kiezen voor een beton fundering of betonvloer voor hun veranda. Dit fiundament geeft de veranda niet alleen een luxe uitstraling, maar biedt ook de nodige functionele eigenschappen. Zo heeft zo’n betonvloer een goede isolerende werking voor uw veranda. Een veranda met betonvloer is dus zeker aan te raden, vooral ook omdat u er vloerverarming in kunt leggen. Een betonfundering in een veranda kan op verschillende manieren worden afgewerkt voor de uitstraling en stijl die graag wilt. Een goede fundering voor uw veranda is een belangrijk element in het ontwerp van een exclusief buitenverblijf in uw tuin op maat. HB Betonwerken is specialist in het leveren van de juiste betonfunderingen en betonvloeren voor een veranda op maat. Neem voor meer informatie en advies contact op met HB Betonwerken. Dat kan natuurlijk ook als u graag van ons een offerte ontvangt voor een beton fundering of betonvloer.

Waarom een fundering veranda?

Een veranda weegt namelijk al gauw zo’n honderden kilo’s. Dat geldt al helemaal wanneer u kiest voor een veranda met een glazen dak. Het is daarom belangrijk dat de kracht die de overkapping op de ondergrond uitoefent, goed wordt verdeeld. Zo voorkomt u dat de veranda na verloop van tijd niet meer waterpas staat of, erger nog, gaat verzakken. Wij leggen de mogelijkheden voor de fundering van uw veranda hieronder uit. Het plaatsen van een mooie veranda bij uw woning, kan zomaar veranderen in een nachtmerrie als u er geen goede fundering onder maakt. U kunt daarbij denken aan vervelende problemen als verzakkingen, haperende deuren en ramen, vochtproblemen en nog veel meer. Een goede fundering en betonvloer zijn van meer belang dan alleen de stabiliteit. Het komt ook de levensduur van de veranda ten goede. Zonder goede fundering staat het hout van de veranda en/of de overkapping in direct contact met de bodem. Dat kan leiden tot houtrot. Voor een houten veranda is het daarom altijd een vereiste om het bouwwerk op een goede fundering met een goede fundering te plaatsen.

Welke fundering voor uw veranda?

Er zijn verschillende manieren voor het maken van een fundering veranda. De meest gebruikte fundering voor een tuinhuis is een fundering op volle grond met een gestorte betonlaag. Dan heeft u direct een goede betonvloer in uw veranda. Ook andere funderingen zijn mogelijk. Zo kunnen wij de fundering voor uw veranda maken voor een stroken fundering, een vorstrand, een traditionele fundering, een tempex fundering of betonpoeren. Over welke fundering u nodig heeft, kunnen wij u natuurlijk uitvoerig informeren en adviseren.

Poeren fundering kosten

Betonpoeren als veranda fundering

Betonpoeren zorgen voor een stevige basis voor uw veranda. Een betonpoer is een betonnen blok waar de staander van de overkapping op gemonteerd kan worden. Hierbij is het belangrijk dat de betonpoer waterpas wordt geplaatst. Nadat er een gat in de grond is gemaakt, kan hiervoor een stoeptegel op de bodem worden gelegd, waarna de betonpoer op de tegel wordt geplaatst. De staander wordt vervolgens op de betonpoer vastgezet, zodat de overkapping stevig is verankerd aan de grond. Het voordeel van betonpoeren is dat u direct verder kunt met de montage, in tegenstelling tot het storten van beton. Ook zijn er vrijwel geen graafwerkzaamheden nodig en hebben betonpoeren een zeer lange levensduur. Als u kiest voor een veranda fundering met betonpoeren, kunt u kiezen voor betonpoeren met HWA (hemelwaterafvoer) en zonder HWA. Een betonpoer met HWA kunt u ook aansluiten op de riolering. Bij een betonpoer zonder HWA komt de afvoer van het regenwater bovengronds uit bij een van de staanders, waarna het water in de tuin kan stromen.

Veranda betonvloer

Als u kiest voor een beton fundering voor uw veranda, kunt u in één moeite doorpakken met een betonvloer in de veranda. Zoals gezegd biedt een betonvloer een zeer goede isolatie in uw veranda. En als u er vloerverwarming in aanbrengt, wordt wel en zeer comfortabel tuinverblijf.

Betonvloer veranda: fraai naadloos afgewerkt

Het grote voordeel van een betonnen terras is de mooie strakke afwerking. Op het eerste gezicht heeft u hiermee een modern of industrieel ogend terras. Maar als u er de juiste accessoires bij gebruikt, kunt u uw terras ook een mooie klassieke of landelijke uitstraling geven. Ander voordeel van beton is dat de naadloze afwerking ervoor zorgt dat er geen onkruid tussen groeit. Bovendien is een betonvloer schoonhouden echt heel weinig werk

Betonnen terras Ubbergen 1
Betonvloer veranda

Veranda vloer op maat

Een veranda vloer van beton kan volledig op maat in uw tuin gestort worden. We hebben het dan niet alleen over het formaat, of een bepaalde vorm, maar vooral over het nivelleren van hoogteverschillen in uw tuin. Zo kan de betonvloer op afschot gelegd worden, zodat er nooit water op blijft staan. Ook kunnen er lijnen in het beton getrokken worden, zodat het er toch uitziet alsof het tegels zijn. Er kan zelf een kleurpigment aan toegevoegd worden om de vloer een hippe kleur te geven.

Voordelen van een beton fundering van HB Betonwerken?

Als u ons inschakelt voor een beton fundering voor uw tuinhuis, kunt u bij ons altijd rekenen op het volgende. Wij:

  • hanteren korte lijnen
  • werken vlot en precies
  • bieden een uitstekende en persoonlijke service
  • leveren topkwaliteit beton
  • hebben zeer lange ervaring als het gaat om betonwerken

Neem contact op met HB Betonwerken voor een fundering en betonvloer voor uw veranda

Heeft u ook beton nodig voor de fundering van uw nieuw te bouwen veranda bij uw woning? Vraag dan snel en geheel vrijblijvende offerte aan bij HB Betonwerken door het contactformulier in te vullen hier op de site. U kunt uiteraard ook altijd even bellen met 06-42379427 of een mail sturen naar info@hb-betonwerken.nl. Wij informeren en adviseren u graag.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen