Fundering en betonvloer overkapping

 • Offerte binnen 1 dag
 • 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk contact
 • Snel schakelen
 • Hoge kwaliteit

Betonfundering voor overkapping maken

Een fundering overkapping is nodig voor wanneer u een terrasoverkapping in de tuin wil laten plaatsen. Voor een terrasoverkapping of veranda overkapping is het plaatsen van een stevige fundering min of meer noodzakelijk. Door gebruik te maken van een goede fundering, zal de overkapping waterpas komen staan en zal daarmee veel steviger zijn dan wanneer u hiervoor geen fundering aanlegt. Ook het maken van een overkapping wordt met een goede fundering een stuk gemakkelijker. Er zijn mensen die er zelf voor kiezen om een fundering te maken, maar in de meeste gevallen is hiervoor het inschakelen van een ervaren betonbedrijf noodzakelijk. Daarvoor kunt u uiteraard contact opnemen met de betonspecialisten van HB Betonwerken. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van de juiste betonfunderingen voor overkappingen en een betonvloer overkapping maken op maat voor een terras of veranda. Wanneer u kiest voor een terrasoverkapping met een betonvloer zult u zien dat de houten, sfeervolle terrasoverkapping een strak en modern tintje krijgt. Neem voor meer informatie en advies contact op met HB Betonwerken. Dat kan natuurlijk ook als u graag van ons direct een offerte wil ontvangen voor een fundering overkapping of betonvloer overkapping.

Fundering overkapping maken

Niet iedereen heeft in de gaten dat een overkapping over het algemeen de nodige kilo’s weegt. Een overkapping is vaak wel een flink stuk zwaarder dan men aanvankelijk zou denken. Een dergelijke overkapping zal al snel honderden kilo’s wegen. Zeker wie kiest voor een terrasoverkapping of veranda overkapping met een glazen dak mag hier al snel wat gewicht bij tellen. Een goede fundering voor de overkapping maken is dan dus erg belangrijk.

Betonvloer paardenstal gebezemd

Waarom een betonvloer overkapping maken?

Bent u van plan om een terrasoverkapping te laten maken? Zorg daaronder dan voor een strakke, egale betonvloer. Wanneer u kiest voor een terrasoverkapping met een betonvloer zult u zien dat de houten, sfeervolle terrasoverkapping een strakke en moderne uitstraling krijgt. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over onkruid tussen stenen en/of tegels en het sjouwen met zware stenen en tegels is niet nodig. Dus waarom kiezen voor een fundering overkapping?

 • Egale vloer onder uw terrasoverkapping
 • Snelle oplevering
 • Strakke, moderne uitstraling
 • Heerlijke plek om te genieten in én van uw tuin
 • Weinig tot geen onderhoud

Aandachtspunten terrasoverkapping fundering

Wanneer de fundering onder een overkapping ontbreekt, of niet helemaal optimaal is, kan de terras- of veranda overkapping scheef gaan staan. Bovendien kan de overkapping dan gaan verzakken. En dat wil u natuurlijk niet laten gebeuren. Als gevolg daarvan kan het probleem ontstaan dat ramen en/of deuren niet meer goed sluiten, of dat de funderingspalen te veel onder druk komen te staan. In het ergste geval kan zelfs de hele constructie instorten. Kijk dus voor het beginnen met bouwen eerst goed naar de fundering. Waar moet u op letten bij een fundering overkapping maken?

 • De ondergrond moet hard genoeg zijn
 • Laat u palen plaatsen? Deze moeten voldoende ingegraven zijn. Tot u bij de witte onderlaag komt
 • Bekijk vooraf waar de leidingen van uw woning liggen om te voorkomen dat de palen een leiding raken
 • Mogelijk moet u nieuw leidingwerk aanleggen, voordat u de overkapping fundering gaat maken
Betonnen terras Ubbergen 4
Antracietkleurige terrasvloer Huissen

Hoe ziet een betonvloer voor uw terrasoverkapping eruit?

Hoe ziet een betonvloer voor uw terrasoverkapping eruit? Deze is gemaakt van een kunstmatig, samengesteld en steenachtig materiaal. Deze eenvoudig te verwerken substantie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zo ook voor een betonvloer voor een terrasoverkapping. Beton is een hoogwaardig bouwmateriaal dat is samengesteld uit cement (het bindmiddel) zand, steenslag of grind. Wanneer er aan deze materialen water wordt toegevoegd, gaat dit door een chemische werking verharden. Dit zorgt voor een strakke en moderne vloer van beton voor uw terrasoverkapping. Een goed bouwwerk staat namelijk op een degelijk fundament. Het is dus wel verstandig om, vóór het laten storten van een betonvloer voor uw terrasoverkapping, vooraf goed te kijken naar het juiste type beton voor de betonvloer van uw terrasoverkapping. Daarbij is de sterkteklasse van het beton bepalend voor een betonvloer voor uw terrasoverkapping. Er wordt ook wel een dampdichte vloeistof aangebracht op het betonoppervlak of het oppervlak wordt continue nat gehouden. Als u daar meer van wilt weten, kunt u uiteraard altijd even contact met HB Betonwerken opnemen voor advies en informatie.

Betonvloer die u wilt voor uw overkapping

Wij maken voor u elke gewenste betonvloer onder uw terrasoverkapping, inclusief wapening, isolatie en de andere benodigdheden. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven. We zorgen niet alleen voor betonvloeren onder terrasoverkappingen, maar ook voor woningbouw, aanbouw, garages, tuinhuisjes, schuttingen, terrassen, veranda´s en bedrijfsruimtes. Onze werkzaamheden bestaan uit: bekisting, folie of tempex, het leveren en aanbrengen van de wapening, leveren en storten van het beton met de betonpomp. Wat heeft uw voorkeur? Is dat een standaard, monolithisch (gevlinderde) afgewerkte betonvloer of een schoonwerk betonvloer in uw favoriete kleur? Wij maken graag voor u de betonvloer van uw terrasoverkapping die u bij u in de tuin wilt hebben.

Voordelen van een betonvloer overkapping van HB Betonwerken?

Als u ons inschakelt voor een betonvloer overkapping of een fundering overkapping maken voor in uw tuin, kunt u bij ons altijd rekenen op het volgende. Wij:

 • hanteren korte lijnen
 • werken vlot en precies
 • bieden een uitstekende en persoonlijke service
 • leveren topkwaliteit beton
 • hebben zeer lange ervaring als het gaat om betonwerken
Betonnen terras Ubbergen 1

Direct contact opnemen met HB Betonwerken

Wilt u ook een beton terras in uw tuin aan laten leggen door de betonspecialisten van HB Betonwerken? Vraag dan snel een geheel vrijblijvende offerte aan bij HB Betonwerken door het contactformulier in te vullen hier op de site. U kunt uiteraard ook altijd bellen voor meer informatie en advies over en terras van beton in uw tuin. Ons telefoonnummer is 06-42379427. Uiteraard kunt ons ook een e-mail sturen naar het volgende adres info@hb-betonwerken.nl. Wij informeren en adviseren u graag over beton terras storten.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen