Een strokenfundering maken: hoe werkt het?

Stroken fundering - Fundering op staal 2

Waarom een strokenfundering maken?

Het is natuurlijk belangrijk dat er een goede fundering onder uw woning of bedrijfspand ligt. Een goede funderingsmethode is de strokenfundering, wat ook wel een fundering op staal wordt genoemd. Wellicht verwacht u door de naam dat een fundering op staal en fundering gestort op stalen platen is, maar dit is niet het geval. Deze funderingsmethode heeft de naam te danken aan de ondergrond, omdat de ondergrond ‘zo hard als staal’ is. Maar nu is het de vraag of deze funderingsmethode geschikt is voor uw situatie. Als echte specialist in betonwerkzaamheden vertelt HB Betonwerken u hier graag meer over.

Eens strokenfundering maken

Een fundering op staal is dus een funderingsmethode dat gebaseerd is op het funderen op een vaste grond. Wanneer we kijken naar de strokenfundering, wordt deze gemaakt door twee stalen stroken te plaatsen die ervoor zorgen dat de belasting van het gebouw naar de grond overgedragen wordt. Deze funderingsmethode zorgt ervoor dat de vloer gelijktijdig belast wordt door de druk- en trekkrachten. Het beton zorgt ervoor dat de drukspanning opgenomen wordt, terwijl het staal zorgt voor het opvangen van de trekspanning.

De voor- en nadelen van deze fundering

Een fundering op staal, in dit geval de strokenfundering, is een zeer effectieve manier van funderen. Er is aanzienlijk minder beton nodig om een strokenfundering aan te brengen dan bij het storten van een betonvloer. In vergelijking met een fundering op palen, is een fundering op staal een stuk goedkoper. Toch zit er ook een nadeel aan. Deze funderingsmethode is namelijk niet geschikt voor een zachte ondergrond, omdat de fundering gevoelig is voor verzakkingen.

Kan ik een strokenfundering laten maken?

Wilt u weten of uw ondergrond sterk genoeg is voor een strokenfundering? De specialisten van HB Betonwerken komen graag bij u langs om u bij te staan met deskundig advies. Is uw ondergrond niet sterk genoeg? Dan komen wij met een andere oplossing. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de ondergrond nog wat te verbeteren.

HB Betonwerken inschakelen

Wilt u ons inschakelen om een strokenfundering te maken? Bel 06-42379427 of stuur een bericht naar info@hb-betonwerken.nl om een afspraak te maken. Heeft u nog vragen over een fundering op staal? Of in het bijzonder over een strokenfundering? Neem ook voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij gaan iedere betonuitdaging aan!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen