Een betonvloer in de garage biedt vele voordelen

Garage vloer Heteren betonvloer

Waarom een betonvloer in een professionele garage?

In professionele garages en bij autobedrijven is de vloer een zeer essentieel onderdeel van het bedrijf. Bij hen moet de vloer bestand zijn tegen het gebruik van zware voertuigen en machines, olie- en chemische morsingen en de daarmee gepaard gaande beschadigingen en slijtage. Bij het bouwen of inrichten van een professionele garage is het kiezen van de juiste vloer cruciaal. Hoewel er verschillende opties beschikbaar zijn, is een betonvloer toch meestal wel de meest voor de hand liggende keuze. Daar zijn een aantal redenen voor. HB Betonwerken zet ze hieronder uiteen.

Beton is duurzaam en sterk materiaal

De eerste reden is dat beton een duurzaam en sterk materiaal is. Het is gemaakt van een mengsel van cement, zand, grind en water. De vloer die daarmee geplaatst kan worden is ook uitzonderlijk sterk en goed bestand tegen scheuren en breuken. Dit maakt beton ideaal voor een garagevloer waar zware voertuigen en machines dagelijks overheen kunnen rijden zonder het vloeroppervlak ernstig te beschadigen. Een betonvloer gaat ook nog eens lang mee en heeft maar weinig onderhoud nodig. Dat maakt de betonvloer in een garage tot een kosteneffectieve oplossing voor de lange termijn.

Weinig onderhoud

De andere reden dat veel autobedrijven en garages kiezen voor een betonvloer is dat de vloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. In een professionele garage is het onvermijdelijk dat er olie, vet en andere vloeistoffen op de vloer terechtkomen. Een betonvloer is bestand tegen deze substanties en kan daardoor gemakkelijk worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een dweil en een mild reinigingsmiddel. Bovendien kan een betonvloer in een garage vloeistofdicht worden gemaakt, zodat er geen vervuilingen de bodem in kunnen zakken.

Naar behoefte aan te passen

Ten derde is een betonvloer vrij eenvoudig naar behoefte aan te passen aan de specifieke behoeften van het garagebedrijf. Een vloer kan bijvoorbeeld worden gepolijst tot een glad en glanzend oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is. Zo kan hij dienst doen als showroomvloer. Ook kan hij worden gekleurd in een decoratief patroon door kleur toe te voegen aan het oppervlak.

Betonvloer is milieuvriendelijk

Wat we graag ook willen meegeven, is dat een betonvloer milieuvriendelijk is. Beton is gemaakt van natuurlijke materialen en kan worden gerecycled en hergebruikt. Ook niet onpraktisch is dat het beton warmte kan opslaan en afgeven, waardoor de temperatuur in de garage gelijkmatiger blijft en er minder verwarming of koeling nodig is. Dat is ook goed voor de energierekening van het garagebedrijf.

Meer weten? Bel HB Betonwerken!

Wilt u meer weten over het storten van een betonvloer in uw garage? Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 06-42379427 en via mail te bereiken op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen