Een betonvloer afwerken: dit moet er gebeuren

Betonvloer afwerken interieur

Een gladde, strakke betonvloer

Het netjes afwerken van een betonvloer is eigenlijk net zo belangrijk als dat hij goed gestort wordt. U kunt op HB Betonvloeren daarom vertrouwen om de vloer net te storten, en af te werken door de vloer te vlinderen. In dit blog vertellen we daar wat meer over.

Beton vlinderen

Met het vlinderen van beton bedoelen we het glad afwerken en slijtvast maken met behulp van een vlindermachine. Deze techniek zorgt ervoor dat de vloer mooi glad wordt. We vlinderen de vloer als hij nog aan het uitharden is, en net belopen kan worden. Met de vlindermachine schuren we de bovenste laag van de vloer open. Dan bestrooien we hem met een slijtmiddel. Dit draaien we vervolgens in de vloer met de vlindermachine: we vlinderen de vloer dicht. Door dit slijtmiddel wordt de vloer zeer sterk en slijtvast. Het is wel belangrijk dat het middel zorgvuldig gestrooid wordt, omdat er anders bulten in de vloer kunnen ontstaan. Dat willen we natuurlijk voorkomen, want de vloer moet mooi glad en strak zijn. De vloer wordt zo vaak gevlinderd als nodig is om het gewenste resultaat te behalen.

Betonvloer afwerken en de hardheid beïnvloeden

Wanneer we de betonvloer afwerken, en hem vlinderen, kunnen we hem in veel aspecten beïnvloeden. Dat komt omdat we slijtvaste korrels uit verschillende klassen kunnen gebruiken, die invloed hebben op de hardheid van het materiaal. Dit betekent dat we de vloer zo slijtvast kunnen maken als u wilt. Wanneer we de vloer storten in de woonkamer, is het bijvoorbeeld minder essentieel om ervoor te zorgen dat hij extreem slijtvast is dan wanneer we hem storten in een bedrijfshal. Daar moet hij bestand zijn tegen hoge belasting. Wanneer u contact met ons opneemt, zullen we de mogelijkheden bespreken, en doornemen welke hardheidsklasse voor uw situatie het meest geschikt is.

Betonvloer met een kleur

Wist u dat u tijdens dit proces de betonvloer ook een kleur kunt laten geven? Het slijtvast materiaal mengen we namelijk met cement. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het middel zich goed aan de betonvloer gaat hechten. Hierbij kunnen we nog een cementkleurstof toevoegen. Die vlinderen we met de rest van het materiaal in de vloer. Op die manier krijgt de vloer eenvoudig een kleurtje. Dit is in veel gevallen erg handig. Laat u bijvoorbeeld een betonvloer in de woonkamer storten? Dan kunt u het hierdoor nog meer een geheel maken. Ook in de bedrijfshal is het handig om een kleur toe te voegen aan de vloeren, omdat het ervoor zorgt dat u bijvoorbeeld verschillende sectoren kunt onderscheiden. Natuurlijk gaat HB Betonwerken ook hier graag mee aan de slag.

Bespreek de mogelijkheden met HB Betonwerken

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden wat betreft een betonvloer afwerken, neemt u natuurlijk contact op met onze specialisten. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 06-42379427 of door een mail te sturen naar info@hb-betonwerken.nl. HB Betonwerken gaat graag aan de slag met het afwerken van uw betonvloer.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen