De bekisting van een fundering: zo maken wij hem!

Fundering

Stevige basis

De bekisting van een fundering is essentieel voor het creëren van een goede basis voor uw bouwwerk. De specialisten van HB Betonwerken gaan al jarenlang aan de slag met het maken van deze bekisting voor heel veel verschillende projecten. Hoe een bekisting precies gemaakt wordt? Daar vertellen we graag meer over!

Wat is de bekisting?

De bekisting is een tijdelijke constructie die een mal vormt waarin het beton gestort wordt. Deze mal houdt het beton en de wapening op zijn plaats tijdens het storten en uitharden. In de meeste gevallen is het nodig om een bekisting te timmeren zodat de funderingsbalken goed gestort kunnen worden. Over het algemeen wordt de bekisting weer verwijderd. Dit wordt ook wel ontkisten genoemd, maar is niet het geval voor elke klus.

Zo maken wij de bekisting

Wanneer we aan de slag gaan, maken we altijd vooraf een plan van aanpak voor het project. Over het algemeen werken we als volgt. Het eerste wat moet gebeuren, is het ontgraven van de bouwput zodat we de fundering kunnen maken. Dat moet uiteraard strak en recht gebeuren. Door middel van een laser kunnen we de juiste hoogte bepalen. Wat de juiste hoogte is, hangt compleet af van wat erop wordt geplaatst. Met een total station zetten we de hoekpunten van het betonwerk uit. Dan worden er, afhankelijk van het type grond, heipalen of schroefpalen aangebracht. Vervolgens vlakken we de grond, en leggen we een onderregel voor de maatvoering. Ook maken we met tempex een bodemplaat. Aan de hand van een constructietekening kunnen we het ijzer vlechten. Als dit alles gebeurd is, kunnen we de bekisting sluiten. We brengen de zijplaten aan, en plaatsen een bovenregel. Dan kunnen er eventueel nog ankerplaten opgesteld worden voor een staalconstructie. Ten slotte wordt het beton gestort met een betonpomp. De betonmixers komen vanaf de betoncentrale met het juiste beton in de goede milieuklasse. Wanneer dit alles gedaan is, wordt de bekisting verwijderd.

Schakel HB Betonwerken in

Wilt u ook een bekisting voor uw fundering laten plaatsen door de specialisten van HB Betonwerken? Of wilt u ons inschakelen voor meerdere betonwerkzaamheden, zoals het maken van een fundering of een betonvloer storten? Neem dan contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch benaderen via 06-42379427 of een mail sturen naar info@hb-betonwerken.nl. Onze specialisten gaan ook graag bij u aan de slag!

Bellen WhatsApp Offerte Mailen