• 20 jaar ervaring
  • Korte lijnen
  • Kwaliteit
  • Snel en net werk
  • Goede service
  • Persoonlijk contact

De bekisting van een fundering: zo maken wij hem!

Bekisting van een fundering in 4 stappen

De bekisting van een fundering is essentieel voor het creëren van een goede basis voor uw bouwwerk. De specialisten van HB Betonwerken gaan al jarenlang aan de slag met het maken van deze bekisting voor heel veel verschillende projecten. Hoe een bekisting precies geplaatst wordt? Daar vertellen we graag meer over!

Stap 1: graven

Het eerste wat moet gebeuren, is het graven van een geul. Fat moet uiteraard strak en recht gebeuren. De dikte hangt compleet af van wat erop wordt geplaatst. Wanneer het gaat om een standaard fundering, wordt de geul meestal gegraven totdat het vaste zand bereikt wordt. Wanneer nodig wordt damzand gebruikt op de bodem voor extra stevigheid.

Stap 2: de bekisting maken

Vervolgens maken we de bekisting stortklaar. Dit houdt in dat we alles op maat maken en in de gegraven kuil plaatsen. Het is belangrijk om alles goed vast te maken, om te voorkomen dat er tijdens het storten van het beton iets knapt. Wanneer de bekisting in het gegraven gat geplaatst wordt, zorgen we ervoor dat hij goed waterpas komt te staan. Ook plaatsen we folie om te voorkomen dat het beton zich gaat mengen met de grond.

Stap 3: toevoegen van de wapening

De derde stap is het toevoegen van de wapening. Dit wordt als extra hulpmiddel gebruikt om ervoor te zorgen dat het beton van de fundering niet gaat barsten. De wapeningsnetten, ook wel betongaasnetten genoemd, zorgen ook voor extra stevigheid. Net als de diepte van het gat, is ook de dikte van het betongaas volledig afhankelijk van de hoeveelheid beton dat gestort gaat worden. Diktes die we vaak gebruiken zijn die van 6 en 8 millimeter, maar, zoals gezegd, hangt dit volledig af van uw persoonlijke situatie, en wat u wilt laten storten.

Stap 4: Beton gieten

Wanneer de bekisting van de fundering helemaal in orde is, is het tijd om het beton te storten. Wanneer het beton in de bekisting gestort is, gebruiken we een trilnaald om voor ontluchting te zorgen. Op die manier worden alle hoeken en gleuven van de bekisting opgevuld met beton. Ten slotte wordt het beton mooi gladgestreken.

Schakel HB Betonwerken in!

Wilt u ook een bekisting voor uw fundering laten plaatsen door de specialisten van HB Betonwerken? Neem dan contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch benaderen via 06-42379427 of een mail sturen naar info@hb-betonwerken.nl. Onze specialisten gaan ook graag bij u aan de slag!

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave