Betonvloeren; geschikt voor vele toepassingen

Betonvloer veranda

De vele toepassingsmogelijkheden van betonvloeren

Bent u al bekend met de vele toepassingsmogelijkheden van betonvloeren? Een betonvloer is veelzijdiger dan u misschien al wist. Uiteraard is een betonvloer zeer geschikt voor gebruik in een bedrijfspand, magazijn of loods. Maar ook als kantoorvloer of woonkamervloer is de betonvloer steeds meer in opkomst. Namens HB Betonwerkern vertellen we u in dit blog meer over de veelzijdigheid van betonvloeren. En bel of mail ons gerust als u tijdens het lezen alvast meer wilt weten of vragen hebt over betonvloeren.

Betonvloeren voor vele doeleinden

Onze betonvloeren zijn voor vele doeleinden geschikt. Zo kunt u dus kiezen voor een strakke betonvloer in uw woning of in uw bedrijfshal, of kiezen voor betonvloeren voor gebruik op terrassen, stallen of als een garagevloer.

Storten van betonvloeren

Als u interesse hebt in het laten storten van betonvloeren, dan is het goed om een aantal puntjes in acht te nemen, voordat u besluit om dat te laten doen. Een betonvloer is namelijk geen vloerbedekking of laminaat die u na het leggen snel weer kunt verwijderen. Betonvloeren laat u voor langere tijd leggen. Het verwijderen ervan is een wat lastiger opgave dan het verwijderen van een ‘gewone vloer’.

Afwerking van betonvloeren

Het mooiste effect levert de betonvloer op als hij mooi glad afgewerkt is. Die manier van afwerken heet vlinderen. Dat is dus dé manier om de betonvloer mooi glad en slijtvast af te werken. Vlak voordat de vloer is uitgehard, schuren we dan de vloer op en strooien we er slijtvast materiaal overheen. Dit materiaal draaien we in de vloer met een speciale vlindermachine. De afwerking is dan compleet.

Betonvloeren met kleur

Wilt u een betonvloer in een bepaalde kleur hebben? Dat is zeer goed mogelijk. Dat doen we veel in woningen van particulieren, maar ook in magazijnen van bedrijven waar de kleur van de vloer een bepaald segment kan aanduiden. Om betonvloeren een kleur te geven, voegen we tijdens het hierboven genoemde vlinderproces een kleurpigment toe. De vloer wordt dan netjes afgewerkt in de kleur die u wenst.

Let op: beton is een natuurproduct

Wist u dat beton een natuurproduct is? Dat betekent dus dat de vloer kan gaan werken door wisselende temperaturen en luchtvochtigheid. Betonvloeren binnen storten is daarom nooit problematisch. Buiten betonvloeren storten is daarentegen zeer weersafhankelijk, omdat het materiaal kan uitzetten en krimpen. En omdat een robuuste betonvloer (uiteraard) niet elastisch is, kan hij gaan scheuren.

Betonvloeren hebben enig onderhoud nodig

In tegenstelling tot wat vaak gesuggereerd wordt, zijn betonvloeren niet onderhoudsvrij. Onderhoudsarm is wel het goede woord. Betonvloeren zijn voor ongeveer 85% vuil- en vochtafstotend en als u ze laat impregneren wordt dat zelfs 95%. Desondanks is het gebruik van een stofzuiger, en een emmertje sop met een dweil op zijn tijd, nodig om betonvloeren schoon te houden.

Betonvloer laten storten?

Wilt u ook een of meerdere betonvloeren laten storten? Bel ons op 06-42379427 of mail ons op info@hb-betonwerken.nl om een afspraak te maken.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen