Alles over funderingen en betonvloeren

Betonvloer aanleggen

Diverse mogelijkheden met funderingen en betonvloeren

Heeft u een fundering nodig voor uw woning of bedrijfspand? Of zit u erover na te denken om een betonvloer aan te laten brengen? HB Betonwerken weet hier alles van! Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle betonwerkzaamheden. Van het maken van een stevige fundering tot een strakke betonvloer. Maar wist u dat funderingen en betonvloeren veel verschillende mogelijkheden hebben? Wij vertellen u hier graag meer over.

De mogelijkheden van funderingen

De mogelijkheden van funderingen zijn erg divers. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een poerenfundering, een strokenfundering of een tempex fundering. Deze funderingen hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. We lichten ze graag even toe:

  • Bij het plaatsen van een poerenfundering wordt er een dik betonblok met een kolom erop geplaatst. Het betonblok wordt de poer genoemd. Het is mogelijk om de poer ter plekke te vormen door cement te gieten in een gat of door een prefab poer te laten plaatsen. Een prefab poer wordt vooraf gevormd. Vervolgens wordt deze poer in zijn geheel in de grond geplaatst.
  • Een strokenfundering wordt aangebracht op een vaste ondergrond. Door middel van twee stroken wordt de belasting van uw woning of bedrijfspand naar de grond overgedragen. Deze funderingsmethode zorgt ervoor dat de vloer gelijktijdig belast wordt door de druk- en trekkrachten. De drukspanning wordt namelijk opgevangen door het beton en de trekspanning wordt opgevangen door het staal.
  • Is er sprake van een verzakking in uw tuin of straatwerk? Dan kunt u dit laten ophogen met een tempex fundering.

De mogelijkheden van betonvloeren

Wilt u graag een betonvloer in uw woning of bedrijfspand? HB Betonwerken snapt dit als geen ander. Wij weten dat een betonvloer u veel voordelen biedt. De belangrijkste voordelen hebben we voor u op een rij gezet:

  • Betonvloeren passen bij ieder interieur, van landelijk tot modern. Het tijdloze karakter van de betonvloer zorgt ervoor dat deze vloer overal bij te combineren is.
  • De betonvloer kent verschillende uitstralingen, doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende componenten en processen. Door kleurstoffen toe te voegen, kunt u de vloer een stijlvolle kleur geven.
  • Door het naadloze karakter van de betonvloer oogt de vloer niet alleen strak, maar blijft er ook minder vuil achter.
  • Betonvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie

U weet nu alles over de mogelijkheden van betonvloeren en funderingen. Heeft u nog vragen? Bel 06-42379427 of stuur een mail naar info@hb-betonwerken.nl voor meer informatie.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen