Betonvloer in kleuren

Betonvloer Rotterdam

Mogelijkheden van kleur aanbrengen in beton

Een betonvloer laten storten in een woning is helemaal van deze tijd. Ook wel logisch eigenlijk, want het ‘aloude’ beton is tijdloos, uniek en perfect te combineren met woningen en meubilair in min of meer elke woonstijl. Een betonvloer in woningen is ook een trend, omdat deze door het toevoegen van kleurpigment in diverse hippe kleuren te leveren is. Wist u dat ook in bedrijven het kleuren van een betonvloer erg handig – en daardoor ook zeer populair – is? HB Betonwerken vertelt u op deze pagina meer over de kleurmogelijkheden in een betonvloer.

Betonvloer zonder kleurpigment

Een betonvloer is een natuurproduct dat uit zand, cement, grind en water is opgebouwd. En omdat het een natuurproduct is, is het niet vanzelfsprekend dat het beton elke dag van dezelfde kleur is. Dat ligt er maar net aan waar het zand vandaan komt. Komt het bijvoorbeeld uit de Rijn of uit de Maas? Zand uit de Rijn is vaak wat grijzer van kleur en beton met Rijnzand is vaak een beetje gelig van kleur. Bij een betonvloer zonder kleur is het dus altijd een beetje een verrassing welke kleur de betonvloer uiteindelijk echt wordt. Wie meer zekerheid wil over de kleur van de betonvloer, kan ervoor kiezen om het beton te laten kleuren met kleurpigment.

Betonvloer met kleurpigment

Met kleurpigmenten kunnen wij een betonvloer in een bepaalde kleur brengen. Deze kleurpigmenten strooien wij tijdens het vlinderen van de betonvloer in het beton. Zo harden deze kleurpigmenten met de betonvloer uit en slijt de kleur uit de betonvloer.

Kleurmogelijkheden

Wat betreft het kleuren van een betonvloer is er veel mogelijk. Grijs- en zandtinten worden veel gekozen. Maar ook kleuren als rood, groen en blauw zijn geen probleem. En dat maakt het toepassen van kleursegmenten in bijvoorbeeld bedrijfshallen interessant. Wist u bijvoorbeeld dat veel bedrijven voor gekleurde betonvloerdelen kiezen in magazijnen en distributiecentra om te segmenteren? Dat is een manier om in één oogopslag duidelijk te maken waar magazijnmedewerkers bijvoorbeeld spullen moeten orderpicken of just opslaan. Maar uiteraard is zo ook het indelen van parkeervakken of laad- en losplekken een duidelijk verhaal. Wat dat betreft, kunt u alle kanten op.

Contact met HB Betonwerken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van betonvloeren in kleuren laten aanbrengen? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten van HB Betonwerken vertellen u er graag meer over. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 06-42379427 en via mail te bereiken op info@hb-betonwerken.nl.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen