Betonnen design terras

Meer dan alleen een mooi gezicht

Beton is een veelzijdig bouwmateriaal dat ook prima buitenshuis toe te passen is in bijvoorbeeld uw tuin. Heeft u wel eens nagedacht over een oprit of design terras van beton? Dit heeft niet alleen een luxueuze uitstraling, maar ook is ook erg praktisch. HB Betonwerken vertelt u er in dit blog graag meer over.

Waarom kiezen voor beton in de tuin?

Wanneer u een terras of oprit van losse stenen of tegels laat leggen, heeft dit een aantal nadelen. Zo groeit er altijd mos en onkruid tussen de voegen en zullen er na verloop van tijd verzakkingen optreden. Hierdoor wordt het hobbelig en ontstaat er meer ruimte tussen de voegen. Dit geeft een rommelig effect en het kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat u over de uitstekende stenen kunt struikelen of uw tenen stoot wanneer u met het mooie weer op blote voeten loopt.

Voordelen van beton in de tuin

Van verzakkingen heeft u met een design terras van beton geen last; dit blijft altijd vlak en strak. Maar beton heeft meer voordelen, zoals:

  • Altijd waterpas
  • Geen voegen, dus nooit meer onkruid wieden
  • Makkelijk en snel schoon te spuiten
  • Geschikt als fundering voor een tuinhuis, thuiskantoor of jacuzzi
  • Verschillende hoogtes mogelijk

Luxueus design terras

Met beton kunt u een design terras op maat laten storten. Direct aan uw woning, maar natuurlijk ook vrij in de tuin om een leuk zitje te creëren. Dit kan gelijke hoogte met uw tuin, of juist hoger om de functie van het terras te benadrukken en een mooi overzicht over uw tuin te hebben. Door een kleurpigment toe te voegen, creëren we de stijl die perfect bij uw huis en tuin passen. Zo kunt u als particulier een luxueus terras laten aanleggen zoals u die ook vaak bij luxe villa’s ziet.

Stelt u zich eens voor dat u een terras aan uw huis heeft op gelijke hoogte met de binnenvloer. Dat is niet alleen bijzonder prettig met in- en uitlopen, maar dat geeft ook een luxueus effect wanneer u uw schuifwand, schuifpui of openslaande deuren opent. Helemaal wanneer u binnen ook een betonvloer laat storten. Dan loopt de vloer aan één stuk door naar buiten, waarmee u een verbinding tussen binnen en buiten creëert. Doordat het terras dan meteen iets hoger is dan de rest van de tuin, kijkt u hier mooi over uit.

Onderhoudsvrije oprit van beton

Al deze voordelen maken beton ook zeer geschikt voor de oprit. Dan geniet u iedere dag van een strakke onderhoudsvrije parkeerplek, die strak blijft. Want waar betegelde parkeerplaatsen vaak verzakken, door het gewicht van de auto, is dat met beton natuurlijk niet het geval.

Meer weten over beton uw tuin?

Wilt u meer weten over een design terras of een oprit van beton in de tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en we kunnen u van een gratis offerte voorzien. Stuur ons een bericht via het formulier op de website of mail ons via info@hb-betonwerken.nl. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via 06-42379427.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen