Beton storten, hoe gaat dit in zijn werk?

Beton storten voor fundering HB Betonwerken

Uitleg over hoe beton storten in zijn werk gaat

Het storten van beton is een belangrijk onderdeel van het bouwen van een solide en duurzame structuur in een bouwproject. Of u nu een fundering voor bouwwerk, een betonnen vloer of een betonnen oprit wilt aanleggen; het professioneel en nauwkeurig storten van beton is essentieel voor een succesvol project. In dit blog vertellen we u meer over het proces van beton storten in een aantal stappen.

Beton storten voorbereiden

Voordat het beton kan worden gestort, is een goede voorbereiding uiteraard noodzakelijk. Die voorbereiding bestaat onder andere uit het grondig reinigen van het oppervlak, het markeren van de juiste hoogtes en het uitzetten van de vorm van het beton met behulp van piketpaaltjes en touw. Ook is het belangrijk om de benodigde hoeveelheid beton te berekenen, zodat we tijdig alle beton ervoor te zorgen dat er voldoende materiaal beschikbaar is voor het beton storten.

Bekisting aanbrengen

Voor we beton kunnen storten, moeten we eerst een bekisting aanbrengen. De bekisting vormt de vorm waarin het beton wordt gestort. Deze kunnen we maken van hout, metaal of kunststof. Een stevige en waterpas geplaatste bekisting is essentieel. Ook moet de bekisting worden behandeld met een lossingsmiddel om te voorkomen dat het beton eraan blijft kleven.

Beton wapenen

Met wapening in het beton, zoals stalen staven of gaas, kunnen we de sterkte van het beton verbeteren. De wapening wordt in de bekisting geplaatst, voordat het beton wordt gestort. De wapening moet op de juiste afstand van het bodemoppervlak worden geplaatst en correct worden verankerd om een optimale versterking te bieden.

Betonmix maken en storten

Nu is het tijd om de betonmix te maken en te storten. Als dat gebeurd is, wordt het beton in de bekisting gegoten en gelijkmatig verdeeld. Het beton moet goed worden verdicht om luchtbellen te voorkomen.

Afwerking

Na het storten van het beton, komt de afwerkingsfase. Dit omvat het gladstrijken van het oppervlak met behulp van een rei of een houten drijver. Eventuele oneffenheden kunnen worden bijgewerkt met behulp van een troffel. Daarna kan het beton worden geëgaliseerd en gepolijst, afhankelijk van de door u gewenste afwerking.

Uitharding en nazorg

Nadat het beton is gestort en afgewerkt, moet het voldoende tijd krijgen om uit te harden. Dat kan enkele dagen tot weken duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Tijdens deze periode moet het beton worden beschermd tegen vochtverlies en (te) extreme temperaturen. Het kan dus nodig zijn om het beton regelmatig te bevochtigen om een optimale uitharding te bevorderen.

Professioneel beton storten

Beton vakkundig storten is een taak die u het beste aan professional kunt overlaten. Wij zijn uiteraard die professionals met de nodige kennis en ervaring. Als u HB betonwerken inschakelt, weet u zeker het proces efficiënt en nauwkeurig verloopt, met als resultaat een duurzaam en goed uitgevoerd betonproject.

Contact opnemen

Neem vandaag nog contact op met HB Betonwerken om de mogelijkheden van het storten van een beton voor uw project. Ook voor extra informatie en kunt u ons bellen op 06-42379427 of mailen via info@hb-betonwerken.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier op de website invullen.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen