Aandachtspunten voor een betonvloer storten buiten

Betonvloer busbaan Utrecht

Welke soorten betonvloeren kunnen buiten gestort worden?

Het storten van een betonvloer buiten doen wij veelvuldig voor diverse toepassingen, zoals opritten, terrassen, tuinpaden en parkeerplaatsen. Een goed geplaatste en goed onderhouden betonvloer is altijd duurzaam en functioneel. In dit blog vertelt HB Betonwerken u meer over de voordelen van het storten van een betonvloer buiten en waarop u dan moet letten voordat u dat laat doen.

Duurzaamheid in een buitenomgeving

Een betonvloer is voor een buitenomgeving een duurzame oplossing. De vloer is zeer goed bestand tegen de meest uitdagende omstandigheden buiten. Beton kan een zware belasting aan, is bestand tegen de meest uiteenlopende weersinvloeden en heeft derhalve een lange levensduur. Beton is altijd een goede keuze voor plekken waar voertuigen, zoals auto’s of fietsen, worden gebruikt, omdat het ook zeer goed bestand is tegen slijtage en belasting.

Weersbestendigheid en waterafvoer

Bij het (laten) storten van een betonvloer buiten is het essentieel om dat u rekening houdt met de weerbestendigheid en de waterafvoer ter plekke. Een betonmengsel kan worden aangepast om vorstbestendig te zijn, zodat het zich kan weren tegen vorstschade als gevolg van voortdurend bevriezen en ontdooien, ofwel uitzetten en krimpen. Bovendien moet de betonvloer zorgvuldig worden geplaatst om een goede afwatering te kunnen garanderen. Niemand wil namelijk dat er water op de betonvloer blijft staan of dat er plassen op ontstaan.

Beton verfraaien

U kunt een betonvloer buiten ook een fraai uiterlijk geven. Er zijn verschillende afwerkingsopties om de betonvloer een aantrekkelijk te maken. Door gebruik te maken van kleurstoffen of pigmenten kan de betonvloer worden aangepast aan de omgeving. Ook kunnen er patronen, texturen of zelfs ingelegde stenen of tegels worden toegevoegd om een unieke uitstraling aan de betonvloer te geven.

Aandachtspunten voordat u een betonvloer buiten laat storten

Bij het laten storten van een betonvloer buiten zijn er enkele belangrijke aandachtspunten die u in het achterhoofd moet houden. We zetten ze hier op een rijtje:

 • Voorbereiding van de ondergrond: een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voor het kunnen storten van een duurzame betonvloer. De ondergrond moet vlak, stabiel en goed gecompacteerd zijn. Eventuele begroeiing, puin of oude verharding moet eronder worden verwijderd.
 • Wapening en dikte van het beton: afhankelijk van de beoogde belasting en het gebruik van de betonvloer, kan het nodig zijn om wapening toe te passen. Daarnaast moet de dikte van het beton worden bepaald op basis van de toekomstige belasting en het gebruik. Wij kunnen u hierover uiteraard prima adviseren.
 • Uitzettingsvoegen: om scheuren in de betonvloer te voorkomen, zijn uitzettingsvoegen nodig. Deze zorgen ervoor dat het beton kan uitzetten en krimpen bij temperatuurveranderingen zonder dat dit schade oplevert.
 • Afwerking en afdichting: na de betonvloer gestort is, moet deze worden afgewerkt en, indien nodig, afgedicht. Een afwerkingslaag maakt het vloeroppervlak gladder en verlengt de levensduur. Een goede afdichting beschermt de betonvloer tegen vlekken, slijtage en weersinvloeden.
 • Betonspecialist HB Betonwerken

  HB Betonwerken is uiteraard het betonbedrijf waar u terecht kunt voor het professioneel laten storten van een betonvloer buiten. Of het nu gaat om een oprit, terras of tuinpad; een goed geplaatste betonvloer is een oplossing waar u vele jaren plezier van heeft.

  Contact met ons opnemen

  Neem vandaag nog contact op met HB Betonwerken om de mogelijkheden van het storten van een betonvloer in de buitenlucht. Ook voor advies over een betonvloer buiten kunt u ons bellen op 06-42379427 of mailen via info@hb-betonwerken.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier op de website invullen.

Bellen WhatsApp Offerte Mailen